maanantai 28. toukokuuta 2012

Porkkanajuustokakku




Tällä reseptillä on minulle todella paljon tunnearvoa. Tämä on resepti, jonka sain äidiltäni ja on ensimmäisiä kakkuja jota olen pienenä tyttönä tehnyt. Suurin osa ystävistäni on myös päässyt maistamaan tätä herkkua, koska kakku on ollut mukana monilla syntymäpäivillä ja illanistujaisilla. Tämä kakku on myös mieheni suosikkikakku ja mikä voisi lämmittää mieltä enemmän kuin sanat: "Tää on kyllä parasta kakkua mitä oon syöny!" ja vielä sellaisen suusta kuka ei mukamas pahemmin välitä makeasta ;)

HUOM! Resepti riittää yhteen isompaan kakkuun. Jos haluat tehdä saman verran kuin itse tein eli yhden ison kakun ja kaksi minikakkua tai tehdä vain paksumman kakun, tee annos 1 1/2 kertaisena.


Pohja:

4 munaa
3 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
3 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
175 g voita
6 dl porkkanaraastetta


Kuori ja raasta porkkanat. Sulata voi ja lisää porkkanoiden joukkoon. 


 Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.


Yhdistä kuivat aineet ja lisää munasokerivaahtoon vuorotellen porkkanoiden kanssa.



Kaada taikina korppujauhotettuun (pohjalla leivinpaperipala) uunivuokaan ja paista 50-60 minuuttia 175 asteessa.
 


Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ja irroittele reunat veitsellä. Kumoa kakku lautaselle.



Kuorrutus:

100 g sulatejuustoa
60 g voita
3 1/2 dl tomusokeria
3 tl vanilliinisokeria




Pyyhi kakun reunoilta ylimääräinen korppujauho pois ja nosta jäähtynyt kakkupohja kakkupaperilla ja leivinpaperilla vuoratulle lautaselle.




Valmista kuorrute. Sekoita sulatejuusto ja voi keskenään, lisää siivilöity tomusokeri ja vanilliinisokeri.




Levitä kuorrute veitsen avulla kakun päälle ja reunoille. Voit tehdä kuvioita kuorrutteeseen esimerkiksi sahalaitaisella lastalla tai haarukalla.





Reunoille:

mantelirouhetta


Leikkaa leivinpaperin reunat saksilla kakun muotoiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti