maanantai 4. kesäkuuta 2012

Minttu-suklaa tupakkakakku
Tämä kakku on tehty yhdelle tärkeällä ihmiselle tsemppikakuksi tupakanpolton lopettamisen kunniaksi. Kakku oli alusta asti täysi fiasko ja näytti loppujen lopuksi jätöksiltä. Onneksi läheiseni ovat tyytyväisiä vähään eivätkä vaadi minulta vielä täydellisyyttä :) Tämä on siis ensimmäinen katastrofi-osioni postaus! Kerron mitä meni vikaan ja mitä pitää ensi kerralla tehdä toisin.

Pohja:VIRHE! Koska päätin kääriä kakkupohjan kääretortun lailla tötterölle, tämä kakkupohja ohje ei sovi koska se on liian raskas ja halkesi pahasti kääriessäni sitä rullalle. Jos haluaa onnistua tällä ohjeella, kannattaa täyttää kakku tavallisen täytekakun tavoin ja muotoilla se tupakan muotoiseksi. Jos kuitenkin haluaa kääriä kakun kääretortun malliin, tee pohja kääretorttupohjan ohjeen mukaan ja kippaa levy leivinpaperille.


Kostutus:

1 1/2 dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria


Kostuta kakkulevy vaniljamaidolla. Kostutukseen voi vaihtoehtoisesti käyttää esimerkiksi maitokahvia.


Minttutäyte:

2 liivatelehteä
 2 1/2 dl Flora kuohua
1/2 pkt (125 g) maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl minttulikööriä
TAI
1 tl minttuaromia
vihreää elintarvikeväriä


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata liivatelehdet tilkkaan höyryävää vettä ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka ja sekoita. Lisää tuorejuusto ja sokerit sekä minttulikööri tai -aromi. Vatkaa sekaan ohuena nauhana jäähtynyt liivateseos ja elintarvikeväri.
Levitä täyte kostutetun kakkulevyn päälle ja nosta levy jääkaappiin.

Suklaamoussetäyte:

100 g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
1 liivatelehti
1 munan keltuainen
2 1/2 dl Flora vispiä
1/2  pkt (125 g) maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vanilliinisokeria
(1 rkl sokeria)


Sulata suklaa kattilassa kahvin kera. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen ja sulata se tilkassa höyryävää vettä. Voit sekoittaa liivateseoksen tässä vaiheessa vielä lämpimänä suklaaseokseen.Vatkaa jäähtyneeseen seokseen munan keltuainen.


Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon ensin rahka ja sitten tuorejuusto ja sokeri. Yhdistä vaahto suklaaseokseen.


Levitä seos minttutäytteen päälle.Jep. Tässä hommat menikin sitten vikaan.. Olisin voinut vielä tässä vaiheessa pelastaa homman leikkaamalla pohjan pitkittäissuunnassa kahtia ja asettamalla palat päällekkäin ja muotoilemalla pötkön pyöreäksi.Ja tässä näette mitä kävi, pohjaan tuli hirrveet halkeamat, joita oli tosi hankala peittää.No, käärin pötkylän leivinpaperiin ja työnsin sen jääkaappiin ja annoin olla yön yli ja kaipa toivoin että se muuttuu yöllä siedettävän näköiseksi ja käyttökelpoiseksi.Päälle:

250 g rahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl sokeria

Valmista seos ja levitä se sokerimassan tartuntapinnaksi kakun päälle.


Kuorrutus:

250 g valkoista sokerimassaa
noin 150 g keltaista sokerimassaa
punaista elintarvikeväriä
mustaa elintarvikeväriä
 pieni pala vihreää sokerimassaa


Sekoita keltainen sokerimassa ja pieni nokare punaista elintarvikeväriä käsivatkaimella.


 Ripottele tomusokeria leivinpaperille ja massan päälle. Kauli massa levyksi ja nosta kakun päälle.Kauli valkoinen sokerimassa levyksi ja nosta kakun päälle. Asettele ja leikkaa ylimääräinen massa reunoilta. Käytä tupakan pään tekemiseen yli jäänyttä, vähän kuivunutta sokerimassaa. Tuputtele päähän talouspaperin avulla mustaa ja punaista elintarvikeväriä.


Muotoile halutessasi vihreästä sokerimassasta haluamasi tupakkamerkki. Leikkaa leivinpaperin reunat kakun muotoiseksi.

Saatuani kakun tehtyä hirveällä kiireellä (mitä en suosittele kakkujen valmistuksessa), pakkasin sen epähuomiossa niin, että laitoin päälle leivinpaperin ja muovipussin. Tämä oli erittäin huono valinta, koska kakku oli menossa Imatralta Helsinkiin eli noin kolmen tunnin ajomatkan päähän. Laitoin kakkualustan alle kyllä kylmäkallet, mutta perille päästyäni huomasin, ettei siitä ollutkaan niin paljon hyötyä. Valkoinen sokerimassa oli sulanut kakun päälle ja kakku muistutti enemmän pökälettä kuin syöpäkäärylettä. Lisäksi kakku halkesi keskeltä kun alusena oleva pahvi taittui samalla, kun olin nostamassa sitä jääkaapista :/ No, onni onnettomuudessa, ystäväni on hyvin vaatimaton ja oli onnellinen jopa siitä, mutta lupasin hänelle kuitenkin tehdä ensi kerralla uuden, entistä hienomman kakun. Sillä ehdolla siis että lakko pitää!

Virheistä onneksi oppii ja huomasin että minun on keksittävä miten saan kakut määränpäähänsä ehjänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti