tiistai 15. toukokuuta 2012

Äitienpäivän mansikka-banaanitäytekakku


 
Tein äitienpäiväksi anoppini toiveiden mukaan kermakakun mansikka ja banaanitäytteellä, johon löytyi kaupasta tuoreita (hollantilaisia) makeita mansikoita. Tein myös ensimmäisen kerran elämässäni sokerimassasta itse ruusuja, apuna käytin Kinuskikissan mahtavaa uutta kirjaa Kinuskikissa leipoo, tervetuloa juhliin! (suosittelen hankkimaan sen jos yhtään kiinnostaa).

Pohja:

5 munaa
3 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
150 g voita
1/2 dl sitruunatiivistettä


Leikkaa leivinpaperista kakkupohjan muotoinen pala, voitele vuoan reunat rasvalla ja korppujauhota ne.


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vähitellen vuorotellen sulan voin kanssa. Lisää sitruunatiiviste. Kaada taikina vuokaan.



Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Jos kakku alkaa tummua liikaa, laita päälle pala leivinpaperia suojaksi. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Irroittele kakkupohjan reunat vuooasta veitsen avulla. Kumoa valmis kakkupohja lautaselle. Poista leivinpaperi. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan käyttäen apuna veitsellä tehtyjä apuviivoja.



Kostutus:

2 dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria

Täyte:

3 banaania
250 g pakastemansikoita

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250 g) maitorahkaa
100 g tuorejuustoa
1 rkl vanilliinisokeria
1 liivatelehti
tilkka vettä

Pilko banaanit ja sulata hetki mansikoita mikrossa. Muussaa mansikoita hieman esimerkiksi haarukalla.

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, lisää vaahtoon ensin maitorahka ja sitten tuorejuusto, lisää vanilliinisokeri. Kiehauta kattilassa tilkka vettä, nosta kattila pois levyltä ja lisää liivatelehti, jäähdytä seos ja lisää se samalla sekoittaen täytteeseen.


Laita tarjoilulautaselle kakkupaperi ja leivinpaperi, jonka päälle voit kasata kakun.


Kostuta pohja vaniljamaidolla, lisää puolet mansikoista ja lado 1 1/2 banaanin viipaleet mansikkasurvoksen päälle.


Lisää noin 1/3 täytteestä banaanien päälle.


Kasaa kakku loppuun. Muista kostuttaa myös kansipala!


Levitä loput täytteestä tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottelemaan.


Päälle:

400 g tuoreita mansikoita


Pilko mansikat sivusuunnassa.



Lado mansikat limittäin aloittaen kakun reunasta, muista jättää tilaa reunapursotuksille.


Jatka latomista seuraavaan kerrokseen ja seuraavaan ja seuraavaan ja... mahdollisimman tiiviisti niin, että rakoja ei jää.


Kiille:

1 1/2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Valmista kiille kiehauttamalla aineksia noin puoli minuuttia niin, että sokeri sulaa veteen kunnolla, jäähdytä seos ja lisää kiille lusikalla mansikoiden päälle ja pieniin kolosiin. Lisää aluksi ohut kerros ja sen jälkeen tarvittaessa lisää. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin.


Reunoille:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3 dl kuohukermaa
 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa vaniljakastike ja kuohukerma yhdessä vaahdoksi, lisää löysään vaahtoon vaniljakreemijauhe ja vatkaa sopivan kovaksi. Valitse sopiva tylla reunapursotuksiin ja pursota vaahto kakun reunoille. Nosta kakku jääkaappiin.





Lisää halutessasi reunoille koristeeksi esimerkiksi sokerimassasta tehtyjä ruusuja ja lehtiä.







Onnea Äideille! 

2 kommenttia:

  1. Hei! Meinasin tehdä kakun. Kuinka sitruunainen pohja on? Maistuuko sitruuna pohjassa�� haluaisin että sitruuna tulisi vähän esiin.

    VastaaPoista
  2. Voiko kakun kuorruttaa kermalla jo edellisenä päivänä?

    VastaaPoista