tiistai 1. toukokuuta 2012

Raikas ananas-vanilja hyydykekakku


 

Vapun kunniaksi, ja koska halusin kokeilla Confetista tilaamiani pieniä kakkuvuokia (halkaisija 12 cm), päätin kokeilla hieman erilaista hyydykekakkua. Tämä ohje on yhteen isoon kakkuun, mutta jos haluat tehdä saman verran kuin itse tein (eli 2 * minikakkupohja) tee 1/3 ohjeesta.

Pohjaan käytin aikaisemmasta kakusta yli jääneitä kakkupohjapaloja ("Mehevää suklaakakkupohja" Kinuskikissalta) ja koristeena sokerimassasta myöskin Confetista tilaamillani muoteilla tehdyt perhoset.


Pohja:

suklaakakkupohjaa
3 dl maitoa 
50 g murskattuja manteleita

TAI

200 g Dominoita
60 g Oivariinia
 50 g murskattuja manteleita

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen ympyrä. Jotta kakku irtoaa reunoista hyydytyksen jälkeen helpommin, pyyhi vuoan reunat ruokaöljyllä talouspyyhepaperipalan avulla. Murusta kakkupohja, murskaa mantelit ja lisää maito. Painele seos vuoan pohjalle. TAI sulata Oivariini mikrossa, murusta Domino ja sekoita yhdessä murskattujen manteleiden kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle.


Täyte:

 2 1/2 dl Flora Vispiä
3 dl vaniljajogurttia
300 g turkkilaista jogurttia
3 rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl vanilliinisokeria
1 1/2 dl sokeria
6 liivatelehteä
tilkka vettä

Vatkaa Flora Vispi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ja lämmitä tilkka vettä kattilassa liedellä. Kun vesi höyrystyy, nosta kattila pois liedeltä, lisää liivatelehdet ja anna niiden sulaa veteen. Laita sivuun jäähtymään. Lisää Vispi vaahtoon vaniljajogurtti ja turkkilainen jogurtti. Lisää myös vaniljakreemijauhe, vanilliinisokeri ja sokeri ja sekoita. Lisää seokseen liivateseos sen jäähdyttyä. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle. Tasoita seos lusikalla ja jotta kakkuun ei jää "ilmakuplia" nosta vuoka pöydältä ja tiputa pöydälle noin kymmenen kertaa. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.


Kiille:

1/2 tuore ananas 
1 dl vettä
1 rkl sokeria
2 liivatelehteä

Paloittele ananas ja laita palat kattilaan veden ja sokerin kanssa, kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Liota liivatelehdet ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan, lisää liivateseos ananasmurskaan, anna jäähtyä ja levitä seos kakkuvuokaan täytteen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi tai anna hyytyä seuraavaan päivään.



Koristeet:

vihreää elintarvikeväriä
sokerimassaa

Värjää sokerimassa elintarvikevärillä. Kauli massa ja tee haluamasi muotoisia koristeita.


Hauskaa Vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti