maanantai 24. helmikuuta 2014

Mango-valkosuklaajuustokakku



Ah, tässä tulee oma henkilökohtainen suosikkijuustokakku <3 Pohjalla ihanaa kaurakeksiä tai Digestiveä, täytteenä täyteläinen valkosuklaatäyte ja päällä raikas mango, voiko parempaa ja yksinkertaisempaa ollakkaan..


Pohja:

300 g Digestivejä tai kaurakeksejä
75 g Oivariinia
(tilkka maitoa)

Pilko keksit leipäveitsellä leikkuulaudan päällä pieneksi silpuksi. Sulata margariini ja lisää keksisilppuun, lisää tarvittaessa tilkka maitoa ja sekoita. Kaada seos leivinpaperipalan päälle irtopohjavuokaan (halkaisija 23 cm) ja levitä.


Täyte:

5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
5 tl liivatejauhetta/10 kpl liivatelehtiä
tilkka vettä
2 tl vaniljasokeria
(2 rkl sokeria)

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sula suklaa. Liota liivatetta tilkassa vettä, lämmitä mikrossa ja lisää jäähtynyt seos ohuena nauhana täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla, tarkista makeus ja lisää tarvittaessa makeutta sokerilla. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Poista ilmakuplat nostamalla kakku n. 10 cm pöytätason yläpuolelle ja pudottamalla se pöydälle noin kymmenen kertaa, tasoita vielä pinta. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.


Kiille:

4dl Bonne mangososetta (löytyy hillohyllystä)
1 rkl sokeria 
4 tl liivatejauhetta/ 8 kpl liivatelehtiä
tilkka vettä

Lisää mangososeeseen sokeri ja liivateseos. Kaada seos kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.


Päälle:

25 g valkosuklaata
ananaskirsikoita

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Sulata suklaa ja pursota haluamiasi kuvioita kakun pintaan, koristele ananaskirsikoilla.

1 kommentti:

  1. Nam,hyvää oli. Tällainen kakku ilmestyi meidän pojan yksvuotis synttäreille sieltä imatralta. kiitos vaan,meni kuin kuumille kiville. Tanja

    VastaaPoista