torstai 20. helmikuuta 2014

Pionikoristeet

 

Tässä ohje superhelppoihin, nopeisiin ja kauniisiin sokerimassakoristeisiin!

Tarvitset:
-          valkoista sokerimassaa
-          vihreää sokerimassaa
-          alumiinifoliota
-          tilkka vettä
-          kaulin
-          eri kokoisia juomalaseja
-          lehtimuotti
-          pyöreä- ja suippopäinen työkalu
-          talouspaperia
-          koristerakeita
-          hopeista väripulveria
-          pieni sivellin

Tee näin:

Muotoile palasta alumiinifoliota kuppi.

 
Kauli pala valkoista sokerimassaa ja leikkaa siitä ympyrän muotoinen pala isolla juomalasilla, ohenna palan reunat pallotyökalulla ja aseta se foliokuppiin. Muotoile reunoja pallotyökalulla. 

Revi talouspaperista pieniä suikaleita ja asettele kupin reunoille sokerimassapalan päälle.Kauli taas pala sokerimassaa ja leikkaa pala keskikokoisella juomalasilla ja ohenna reunat. Kostuta sormenpää vesitilkassa ja kostuta ensimmäisen sokerimassapalan keskiosaa niin, että keskiosa kostuu ihan vähän. Nosta toinen ympyränmuotoinen pala kuppiin ja paina keskiosa sormella kiinni alempaan kerrokseen. Muotoile taas kerros käyttämällä pallo- ja suippopäistä työkalua.Revi talouspaperista suikaleet ja asettele taas kupin reunoille ja toista edellä mainitut vaiheet niin monta kertaa, että kerroksia on yhteensä kolme tai neljä.

 

Kostuta kukan keskiosa vedellä ja koristele koristerakeilla.Anna kukkien kuivua noin puoli vuorokautta ja ota talouspaperin palat välistä pois.Muotoile foliokuppi tasaiseksi tai hieman kuperaksi, kauli pala valkoista sokerimassaa ja leikkaa isoimmalla lasilla siitä pala, ohenna palan reunat ja asettele foliokupin päälle, muotoile työkaluilla ja kostuta kukan alaosaa (niin että se kiinnittyy hyvin alimpaan kerrokseen) ja nosta kukka kerroksen päälle. Anna koristeiden kuivua noin puoli vuorokautta.


 

Jotta saat kukkiin vähän kimalletta, levitä hopeista väripulveria kukan terälehtien reunoille pienellä siveltimellä.Kauli pala vihreää sokerimassaa, leikkaa siitä pala lehden muotoisella muotilla ja ohenna sitä pallon muotoisella työkalulla. 

 


Leikkaa lehteen ruoti ja nosta kuivumaan sellaiseen paikkaan, että lehti saa vähän muotoa. Anna kuivua puoli vuorokautta ja nosta kakun päälle kukkien alle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti