sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Sairaanhoitajan mansikkakakku






 Jatketaan vielä tällä ammattilinjalla ;) Ystäväni Jenna valmistui sairaanhoitajaksi ja pyysi minua tekemään hänelle sen kunniaksi töihin kakun. Toiveena oli mansikka-rahkakakku, joka muistuttaa hoitsua.. Lopputulos saattoi vähän sitä muistuttaakin.


Pohja:

2 pellillistä Kinuskikissan mehevää tummaa kakkupohjaa..

4 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
6 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl suolaa
4 tl vaniljasokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
300 g voita
  6 dl maitoa
  7 dl sokeria
  6 munaa

 Yhdistä kuivat aineet, sulata voi ja lisää voisulaan maito.


Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi ja lisää ensin voisula-maitoseos ja sen jälkeen kuivat aineet.


Jaa taikina kahtia ja paista korkeareunaisella pellillä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Nosta levy jäähtymään ritilän päälle.



VINKKI! Voit paistaa kakkupohjat etukäteen ja pakastaa ne.


Kostutus:

3 dl mansikkamehua


Täyte:

 1 kg tuoreita mansikoita

3 liivatelehteä
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
100 g tuorejuustoa
 1 tl vanilliinisokeria
(säästä osa täytteestä kakun päälle)

Putsaa ja viipaloi mansikat.

 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata ne tilkkaan höyryävää vettä. Anna liivateseoksen jäähtyä ja vatkaa sillä välin vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto ja vaniljasokeri.

 

Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen.

 


 Varusta kakun täyttöä varten kaikki tarvittava työtasolle.

 

Leikkaa molemmat kakkulevyt kahtia. Leikkaa yhdestä puolikkaasta neljä pientä ympyränmuotoista palaa pyöreää astiaa apuna käyttäen.


 Kokoa kakku kakkualuselle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle. Nosta puolikas kakkulevy kakkualuselle ja kostuta mansikkamehulla.

 

Täytä kakku laittaen noin 1/3 mansikoista ja vaniljatäytteestä yhteen väliin.




Kasaa pyöreät kakkupalaset kakun päälle ja täytä lopuilla mansikoilla ja osalla vaniljatäytteellä. Muista kostuttaa kansipalat! Nosta noin 30 minuutiksi jääkaappiin hyytymään.

 

Muotoile veitsellä haluamasi muotoiset tissit ja ylävartalo.

 

 Levitä loput vaniljatäytteestä kakun päälle.


 
Kuorrutus:

300 g vaniljafudgeja
1/4 dl maitoa
persikan väristä elintarvikeväriä

500 g valkoista sokerikuorrutetta
vaaleanpunaista elintarvikeväriä
pieni pala punaista sokerimassaa
sokerikuorrutetta

Valmista toffeemassa sulattamalla fudget maitotilkassa kattilassa, lisää lusikan kärjellinen persikan väristä elintarvikeväriä ja sekoita.


 Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kulhoon ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.


Kauli massa noin 3 mm paksuiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja nosta kakun/tissien päälle.




 Sekoita pieneen palaan sokerimassaa pinkkiä elintarvikeväriä.


Kauli massa levyksi tomusokerin avulla leivinpaperin päällä.


 Käytä kuviollisia reunamuotteja rintaliivin reunan leikkaamiseen ja kuvioiden tekemiseen.


 Nosta palat paikoilleen "ihon" päälle.

 

Kauli valkoisesta sokerimassasta hoitsulle takin puolikas..


.. ja toinen.


 Tee takkiin napit leikkaamalla sokerimassasta pienellä ympyrämuotilla pyöreitä paloja.


 Tee napinreiät painelemalla pyöreäpäisellä työkalulla.


Liimaa napit sokerikuorrutteella.

 

 Kauli valkoisesta sokerimassasta takkiin tasku ja liimaa siihen punaisesta sokerimasta tehty risti.

 

Voit korjailla saumakohtia sokerikuorrutteella.

 

Leikkaa lopuksi ylimenevä leivinpaperi pois.
 
 
 
Tällä kakulla olikin sitten huonoa tuuria kun se kuljetuksessa halkesi tissien keskeltä kahtia.. Taisi olla hoitsulla liikaa täytettä povessa. No, ensi kerralla osaa sitten paremmin varustautua tukevammalla alustalla. Ja taitaa olla korkea aika tilata kunnollisia kakkulaatikoita. Virheistä oppii, vai miten se nyt oli.


Onnea Jepalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti