tiistai 5. elokuuta 2014

Tomaatti-mozzarellapiirakka


 

Suolaiset piirakat ovat helppoja eväitä töihin lounaaksi vietäväksi tai esimerkiksi piknikevääksi ystävien kanssa nautittavaksi.

Tämän suolaisen piirakan pohja on helppotekoinen ja rypsiöljyn sijasta voit huoletta käyttää esimerkiksi oliiviöljyä. Täytteenä on lyömätön yhdistelmä tomaattia, mozzarellaa ja pestoa ja päällä aromikasta emmentaljuustoa.


Pohja:

1 dl rypsiöljyä
1 dl vettä 
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl täysjyvävehnäjauhoja

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja vaivaa taikinasta tasaista.
Kaulitse taikina ohkaiseksi jauhotetulla alustalla ja siirrä voideltuun piirakkavuokaan.
Painele pohja vuoan reunoja vasten ja leikkaa vuoasta yli menevä taikina pois terävällä veitsellä.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Pestokerma:

1½ dl kermaa
2 kananmunaa
1 prk pestoa

Sekoita pestokerman ainekset ja kaada piirakkapohjan päälle.

 
Täyte:

4 tomaattia
2 tuoretta sipulia varsineen
tilkka oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
3/4 tl mustapippuria
½-1 tl suolaa
2 pkt (n. 200 g) pieniä mozzarellapalloja tai isoja kuutioituna

Pilko tomaatit ja sipuli ja kuullota niitä kuumalla pannulla tilkassa oliviiöljyä.
Mausta seos tuoreella basilikalla, mustapippurilla ja suolalla.
Lisää hieman jäähtyneeseen täytteeseen mozzarella -juusto ja levitä pestokerman päälle.


Päälle:

100 g emmental juustoraastetta
8 tomaattiviipaletta
½ ruukkua basilikaa

Ripottele piirakan päälle juustoraaste ja asettele juustokerroksen päälle tomaattiviipaleet.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia kunnes piirakka on kypsä.
Koristele jäähtynyt piirakka basilikan lehdillä.


Muistakaahan kastella kukat ja nauttia loppukesän antimista ;) !


4 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa tuo täyte! Pidän niin paljon tomaatin ja mozzarellaa yhdistelmästä että tämäkin piirakka maistuisi varmasti!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Nyt sitten vaan kipinkapin kokeilemaan ;)

      Poista
  2. Mä tykkään tehdä suolaisia piirakoita, kun ne on niin helppo viedä esim tulaisina jonnekkin ja muuntelu varaa on loputtomiin :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Ihania herkkuja olet loihtinut omaan blogiisi, nam!

      Poista