sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Teehetki -kakku





Tässä ihana kakku ilostuttamaan vaikka ystävien teehetkeä. Täytteenä pöytäliinan helman alta löytyy kuningatarmarjat ja valkosuklaavaahto. Pohja on mehevä suklaakakkupohja ja se on paistettu halkaisijaltaan 22 senttiseen vuokaan. Koristeet on jo aikaisemmin blogissani esittelemiäni pionikoristeita ja todella helppotekoisia sokerimassakoristeita teepöydän herkuista ja astiastosta.


 Mehevä suklaakakkupohja:

3 munaa
3 1/2 dl sokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa
150 g sulaa voita
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3/4 tl suolaa

Valmista kakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti, maito ja sula voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan matalalla teholla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin 50-60 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.


Kostutus:

noin 2 dl maitoa

Aseta kakun kansi alassuin irtopohjavuokaan ja kostuta maidolla.


Väliin:

200 g mustikoita
200 g vadelmia
2 rkl sokeria

Sekoita marjat ja sokeri ja levitä kostutetun kakkupohjan päälle.


Täyte:

4 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
200 g sulaa valkosuklaata
1/2 tl vaniljajauhetta
(1-2 rkl sokeria)
4 tl liivatejauhetta
4 rkl vettä

Valmista täyte vatkaamalla kerma, lisäämällä joukkoon tuorejuusto, sula suklaa ja vaniljajauhe ja tarvittaessa sokeri. Sekoita liivatejauhe veteen kahvikupissa, lämmitä mikrossa 30 sekuntia ja anna hieman jäähtyä, lisää täytteeseen. Kaada täyte marjojen päälle (säästä täytettä noin 1 dl:n verran), nosta pohjapala kakun päälle ja kostuta. Peitä vuoka foliolla, nosta kakun päälle painoksi lautanen ja laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 2 tunniksi.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja levitä kakun pintaan ohut kerros täytettä tartuntapinnaksi.


Pinnalle:

3 pkt (750g) vaaleanpunaista sokerimassaa
tomusokeria

Vaivaa sokerimassasta yhtenäinen pallo ja kaulitse siitä tomusokerin avulla pyöreä noin 40 sentin lätty (mittaa kakun korkeus ja halkaisija), nosta kuorrute kakun päälleja asettele pöytäliinamaisesti.

Koristeet:

pionikoristeet
valkoista sokerimassaa
vihreää sokerimassaa
vaaleanpunaista sokerimassaa
punaista sokerimassaa
mustaa elintarvikeväriä
ruskeaa elintarvikeväriä
koristerakeita

Valmista pionikoristeet ja muotoile sokerimassasta teeastiasto ja erilaisia teepöydän herkkuja!

Cupcakesien muotoilua..



Muotoile pullat, keksit ja kakku.








Muotoile astiasto.




 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti