sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Puuhapete kakku

 

Pahoittelut taas pitkästä blogihiljaisuudesta. Olen pitänyt itseni kiireisenä erään "projektin" suhteen, eikä aikaa ole riittänyt blogin päivittämiselle. Nyt siihen kuitenkin tulee muutos!

Olen saanut viime kesän lopulla tehdä hurjasti lasten kakkuja ja olen ollut siitä kovin iloinen, koska lapsethan ne kovimpia kriitikoita ovat ja mikäs sen palkitsevampaa, kun synttärisankari tunnistaa mitä kakku esittää. Näin kävi myös tämän Puuha-Pete kakun kanssa, joka tuli 2-vuotiaalle Miro-pojalle.

Kakku on tehty vaalealla levykakkupohjalla, makuina mango, mansikka ja vanilja ja kuorrutteena sokerimassa sekä toffee- ja lakritsimassa.


Pohja: 
2 pellillistä


Valmista levykakkupohjat ohjeen mukaan.

Kostutus:

 2 dl mansikkamehua


Leikkaa kakkupohjat puoliksi leveys suunnassa ja aseta pohjapala kakkualuselle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle. Kostuta mansikkamehulla.


Väliin:

1 prk säilykemangoa

1 rkl sokeria
250 g mansikoita

 Vanilja- mango ja mansikkatäytteet:

6 liivatelehteä
3 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
500 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

3 prk Piltti mangososetta
(keltaista elintarvikeväriä)

250 g pakastemansikoita
1rkl sokeria
(2-3 rkl vaniljakreemijauhetta)


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon rahka. Sulata liivatelehdet höyryävään vesitilkkaan ja lisää jäähtynyt seos ohuena nauhana vaniljavaahtoon koko ajan sekoittaen. Mausta vaahto sokereilla ja vaniljavaahto on valmis! Jaa seos kolmeen osaan eri kulhoihin.


Levitä 1/3 koko vaniljavaahdosta kakun ensimmäiseen väliin.Pilko säilykemangot pieniksi kuutioiksi ja levitä ne kakun seuraavaan väliin.Valmista mangovaahto sekoittamalla 1/3 vaniljavaahtoon mangosose.Voit halutessasi värjätä vaahtoa keltaisemmaksi elintarvikevärillä.

Levitä koko täyte mangokuutioiden päälle.

Muussaa 250 g mansikoita sokerin kera haarukalla ja levitä viimeiseen kakkuväliin. Muista kostuttaa!


Valmista mansikkavaahto soseuttamalla mansikat ja lisäämällä sose 1/3 vaniljavaahtoon.


 

Jos vaahto jäi löysäksi, saat siitä kiinteämpää sekoittamalla joukkoon vaniljakreemijauhetta. Levitä vaahto mansikkasurvoksen päälle.

Nosta kakku hytymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Muotoile kakku Puuha Peten muotoiseksi terävällä veitsellä.Pinnalle:

2 1/2 dl Flora kuohua
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä seos kakun pinnalle ja nosta kakku jääkaappiin.Kuorrutus:

500 g valkoista sokerimassaa
keltaista elintarvikeväriä
persikan väristä elintarvikeväriä
sinistä elintarvikeväriä
mustaa elintarvikeväriä
250 g punaista sokerimassaa

Lakritsimassa:

3 Kick -patukkaa
tilkka maitoa

Valmista lakritsimassa edellisenä päivänä sulattamalla Kick-patukat tilkkaan maitoa.Kaada lakritsisula leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin kovettumaan seuraavaan päivään.Toffeemassa:

150 g vaniljafudgeja
1/8 dl maitoa

 Valmista toffeemassa samoin kuin lakritsimassa.

 Aloita kakun kuorruttaminen pinnan alimmista kerroksista eli iho-osuuksista värjäämällä noin 100 g sokerimassaa persikanvärisellä elintarvikevärillä.Värjää saman verran sokerimassaa myös keltaisella elintarvikevärillä.


VINKKI! Käytä sokerimassan värjäämisessä käsivatkaimen taikinakoukkuja.
 
 
Päällystä kakusta käsien ja naaman osuudet ensin. Muista jättää massaa myös korvia ja nenää varten. Kun iho on paikallaan kauli keltaisesta sokerimassasta Petelle kypärä ja muotoile kypärään lippa. Muista säästää pieni pala keltaista massaa työkaluja varten. Kauli punaisesta sokerimassasta paita ja asettele kakun päälle. Muista säästää pala punaista sokerimassaa työkaluja varten.
 
 Kuorruta Petelle kengät toffeemassalla. Muista säästää pala toffeemassaa Peten vyötä varten.


 Nenä, korvat ja kypärän lippa on liimattu kakkuun sokerikuorrutteella.
 


Värjää noin 100 g sokerimassaa oranssiksi käyttämällä keltaista ja punaista elintarvikeväriä ja tee Petelle ruutupaita liimaamalla neliönmuotoisia paloja Peten punaiseen paitaan. Värjää 150 g sokerimassaa sinikseksi elintarvikevärillä ja kauli Petelle haalarit. Muotoile laksritsimassasta silmät ja suu ja liimaa kiinni sokerimassalla.
 

 
 
 
 Työkalut Petelle kannattaa valmistaa jo päivää tai paria ennen kakun päälle laittoa, jotta ne ehtivät kuivumaan. Värjää 150 g sokerimassaa tumman harmaaksi värjäämällä massa mustalla elintarvikevärillä.
 
 
Muotoile massasta haluamiasi työkaluja. Käytä myös keltaista ja punaista sokerimassaa.
 
 

Kiinnitä työkalut kakkuun toffemassasta tehdyllä vyöllä ja sokerikuorrutteella.
 

 
Siisti kakkua pyyhkimällä liiat tomusokerit pois vedessä kostutetulla pullasudilla. Leikkaa leivinpaperista reunat ja tarjoile!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti