Hääpäivä, mikä ihana tekosyy taas leipoa!
Vietettiin mieheni kanssa tänään siis kolmatta hääpäiväämme ja koska sovimme, ettemme osta toisillemme mitään, päätin tehdä päivästä hieman juhlavamman leipomalla kehittelemäni kakun.
Sain myös ihan huikean idean blogini kehittämiseen ja siihen, että saan oman sekä lukijoiden mielenkiinnon pidettyä yllä.
Päätin nimittäin yhdistää kaksi rakasta harrastustani, nimittäin leipomisen ja sisustuksen! Tulen myös tekemään erilaisia kattauksia aina mahdollisuuksien mukaan.
Tässä postauksessa harjoittelen vielä, mikä luultavasti näkyy myös kuvissani, toivon siis kovasti kärsivällisyyttä amatööriyttäni kohtaan ;)
Kävin tänään hakemassa hieman inspiraatiota Imatran kirpputoreilta ja teinkin monta ihanaa löytöä, mutta niistä lisää tulevissa postauksissa.
Tässä tulee kuitenkin ihanan kesäisen kakun ohje.
Kakkuvuoan
reunoille:
voiteluun ruokaöljyä
jauhotukseen tomusokeria
Browniepohja:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
125 g fariinisokeria
125 g sokeria
½ tl vaniljajauhetta
2 munaa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
100 g vehnäjauhoja
¼ tl ruususuolaa
100 g kuorittuja suolaamattomia
pistaasipähkinöitä
Väliin
ja reunoille:
250 g makeita tuoreita mansikoita
viipaleina
Mansikkaminttumousse:
2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
250 g makeita tuoreita mansikoita
½-1 ruukku tuoretta minttua
4 dl vispikermaa
175 g tuorejuustoa
½ tl vaniljajauhetta
5 tl liivatejauhetta
5 rkl vettä
Koristeluun:
100 g tuoreita makeita mansikoita
50 g tummaa suklaata
mintunlehtiä
Browniepohja:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa kattilassa.
Lisää joukkoon sokerit ja munat.
Sekoita kuivat aineet ja lisää
taikinaan.
Levitä taikina uunipellille (35cm*25cm)
leivinpaperin päälle ja paista noin 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa levystä kaksi
halkaisijaltaan 16 cm palaa.
Mansikkaminttumousse:
Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri
kovaksi vaahdoksi.
Soseuta mansikat ja mintunlehdet
hienoksi soseeksi.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon
tuorejuusto, vaniljajauhe ja liivate.
Yhdistä valkuaisvaahto, mansikkasose ja
kerma-tuorejuustoseos.
Kasaa kakku 18 senttiseen
reuna/irtopohjavuokaan.
Pursota mansikkamoussea kakun reunoille
noin 1 sentin levyinen ja paksuinen reuna.
Kaada kakun pohjaksi riisimurosuklaaseos
ja sen päälle brownie-pohja ja levitä pohjan päälle kerros mansikkaviipaleita
ja asettele reunoille nätit viipaleet.
Kaada vuokaan puolet moussesta ja nosta
brownie-pohja ja loput mansikoista kakun päälle.
Kaada loput moussesta kakun päälle.
Koristelu:
Sulata suklaa ja dippaa puolet
mansikoista.
Valuta loppu suklaa leivinpaperin päälle
ja nosta hetkeksi pakastimeen.
Vuole suklaasta lastuja juustohöylällä.
Irrota kakku vuoasta/reunasta ja
koristele mintunlehdillä, mansikoilla ja suklaalastuilla.
Ps. Tuo kaunis jalallinen kakkulautanen kupuineen on ostettu edullisesti IKEAsta ;)
Ihanaa alkukesää kaikille ja muistakaa nauttia mansikoista!
Lotta, nyt vasta ehdin kommentoida sun uudistunutta blogia, vaikka oon huomannut tän! Ihania sisustusideoita ja ennenkaikkea - kakkuja. Maistuvaa viikonloppua. Olet <3
VastaaPoistaIhana Ulla <3 Kiitos!
Poista