keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Hääpäivän minttuinen mansikkakakku



Hääpäivä, mikä ihana tekosyy taas leipoa! 

Vietettiin mieheni kanssa tänään siis kolmatta hääpäiväämme ja koska sovimme, ettemme osta toisillemme mitään, päätin tehdä päivästä hieman juhlavamman leipomalla kehittelemäni kakun.

Sain myös ihan huikean idean blogini kehittämiseen ja siihen, että saan oman sekä lukijoiden mielenkiinnon pidettyä yllä. 

Päätin nimittäin yhdistää kaksi rakasta harrastustani, nimittäin leipomisen ja sisustuksen! Tulen myös tekemään erilaisia kattauksia aina mahdollisuuksien mukaan.

Tässä postauksessa harjoittelen vielä, mikä luultavasti näkyy myös kuvissani, toivon siis kovasti kärsivällisyyttä amatööriyttäni kohtaan ;)

Kävin tänään hakemassa hieman inspiraatiota Imatran kirpputoreilta ja teinkin monta ihanaa löytöä, mutta niistä lisää tulevissa postauksissa.


Tässä tulee kuitenkin ihanan kesäisen kakun ohje.

Kakkuvuoan reunoille:

voiteluun ruokaöljyä
jauhotukseen tomusokeria

Browniepohja:

100 g voita
100 g tummaa suklaata
125 g fariinisokeria
125 g sokeria
½ tl vaniljajauhetta
2 munaa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
100 g vehnäjauhoja
¼ tl ruususuolaa
100 g kuorittuja suolaamattomia pistaasipähkinöitä


Väliin ja reunoille:

250 g makeita tuoreita mansikoita viipaleina

Mansikkaminttumousse:

2 kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
250 g makeita tuoreita mansikoita
½-1 ruukku tuoretta minttua
4 dl vispikermaa
175 g tuorejuustoa
½ tl vaniljajauhetta
5 tl liivatejauhetta
5 rkl vettä


Koristeluun:

100 g tuoreita makeita mansikoita
50 g tummaa suklaata
mintunlehtiä


 Browniepohja:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa kattilassa.
Lisää joukkoon sokerit ja munat.
Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Levitä taikina uunipellille (35cm*25cm) leivinpaperin päälle ja paista noin 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa levystä kaksi halkaisijaltaan 16 cm palaa.


Mansikkaminttumousse:

Vaahdota munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Soseuta mansikat ja mintunlehdet hienoksi soseeksi.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljajauhe ja liivate.
Yhdistä valkuaisvaahto, mansikkasose ja kerma-tuorejuustoseos.
Kasaa kakku 18 senttiseen reuna/irtopohjavuokaan.
Pursota mansikkamoussea kakun reunoille noin 1 sentin levyinen ja paksuinen reuna.
Kaada kakun pohjaksi riisimurosuklaaseos ja sen päälle brownie-pohja ja levitä pohjan päälle kerros mansikkaviipaleita ja asettele reunoille nätit viipaleet.
Kaada vuokaan puolet moussesta ja nosta brownie-pohja ja loput mansikoista kakun päälle.
Kaada loput moussesta kakun päälle.

Koristelu:

Sulata suklaa ja dippaa puolet mansikoista.
Valuta loppu suklaa leivinpaperin päälle ja nosta hetkeksi pakastimeen.
Vuole suklaasta lastuja juustohöylällä.
Irrota kakku vuoasta/reunasta ja koristele mintunlehdillä, mansikoilla ja suklaalastuilla.

 



Ps. Tuo kaunis jalallinen kakkulautanen kupuineen on ostettu edullisesti IKEAsta ;)


Ihanaa alkukesää kaikille ja muistakaa nauttia mansikoista!



2 kommenttia:

  1. Lotta, nyt vasta ehdin kommentoida sun uudistunutta blogia, vaikka oon huomannut tän! Ihania sisustusideoita ja ennenkaikkea - kakkuja. Maistuvaa viikonloppua. Olet <3

    VastaaPoista