keskiviikko 15. elokuuta 2012

Perinteinen lohivoileipäkakku





Olen koko kesän väkertänyt voileipäkakkuja monenlaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Tässä joitakin versioita tekemistäni lohivoileipäkakuista. Täyte on siis sama, mutta koristelut ovat erilaisia.


Pohja:

2 pkt (36 palaa) paahtoleipää


Leikkaa paahtoleivistä reunat ja asettele 3*3 paahtoleipää tarjoilualustalle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle.


Kostutus:

1 sitruunan mehu
1 1/2 dl vettä


Purista sitruuna ja lisää mehu 1 1/2 dl:aan vettä. Kostuta paahtoleivät.



Täyte:

1 prk smetanaa
1 pkt ruohosipulituorejuustoa
1/2 tl mustapippuria
800 g lämminsavulohta
2/3 punttia tilliä
(loraus sitruunamehua)


Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään.



 Täytä kakku levittämällä 1/3 täytteestä yhteen väliin.

 

Leikkaa kakun reunat leipäveitsellä tasaisiksi.





Päälle:

1 liivatelehti
3 1/2 dl Flora kuohua
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen ja sulata se höyryävään veteen. Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto ja jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.


Levitä vaahtoa kakun päälle ja reunoille. Valitse haluamasi tyllat ja pursota kakun reunat. Voit käyttää esimerkiksi kori ja tähtityllaa tai pelkästään toista.




Koristeeksi:

sitruuna
150 g kylmäsavulohta
kurkkuviipaleita
tilliä
herneenversoja
kirsikkatomaatteja
jääsalaattia/rucolaa


Koristele kakku haluamallasi tavalla ja leikkaa ylimenevä leivinpaperi pois.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti