keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Perinteinen mansikka-vaniljatäytekakku



Tässä joka kesän kestosuosikkikakku, joita tein pariin isompaan juhlaan. Kakusta riittää helposti 40-50 hengelle makiaa kahvin kaveriksi. 

Toivottavasti ei nämä mansikkakakut jo kyllästytä, sillä niitä on tulossa vielä, muodossa jos toisessa..

 


Pohja:
(2 pellillistä)

6 kananmunaa
6 dl sokeria
3 dl maitoa
300 g voita
6 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
4 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
1 1/2 tl suolaa
(2 tl sitruuna-aromia)


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.


Sulata voi ja lisää siihen maito. Yhdistä kuivat aineet ja vatkaa ne muna-sokerivaahtoon.


Paista kakkutaikinasta kaksi pellillistä kakkupohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia/pellillinen. Jaa kakkulevyt kolmeen yhtäsuureen ja samanmuotoiseen osaan. Aseta yksi paloista kakkualuselle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle.


Kostutus:

1 sitruunan mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria

Valmista sitruunamehu ja kostuta kakkupohja.


Väliin:

2 litraa viipaloituja tuoreita mansikoita


Levitä puolet mansikkaviipaleista yhteen väliin.




Täyte:

5 liivatelehteä
2 1/2 dl kuohukermaa
3 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja vaniljakastike yhdessä, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Sulata liivatelehdet höyryävään vesitilkkaan ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Levitä vähän yli 1/3 täytteestä yhteen väliin.


Täytä loput kakusta.


Tasoita kakun reunat leikkaamalla ne tasaisiksi leipäveitsellä.


Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille.


Päälle:

2 litraa viipaloituja mansikoita
noin 5 valiomuoto mansikkaa


Asettele viipaloidut mansikat kauniisti kakun päälle aloittaen kakun reunoilta.


Reunoille:

2 liivatelehteä
1 l Flora vispiä
1/2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sokerit. Sulata liivatelehdet höyryävään vesitilkkaan ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää liivateseos vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Pursota kakun reunat valitsemallasi tyllalla, esimerkiksi tähti- tai korityllalla tai vaikkapa molemmilla.




Voit halutessasi tehdä lehtiä asiaan kuuluvalla muotilla vihreästä sokerimassasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti