keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Mansikkaunelma kermakorissa





 Ja arvatkaas mitä, no mansikkakakkua! Ja ei mikään ihme, nythän se mansikoiden paras aika on. Tämän kakun tein valmistujaisjuhlien kahvipöytään ja se on sisällöltään samanlainen kuin sairaanhoitajan mansikkakakku, vain vähän eri mittakaavassa eli 3/4 kakkupohjan ja täytteiden ohjeista.

Pohja:

3/4 mehevää suklaakakkupohjaa


Kakkupohja on siis samoista aineksista tehty, mutta paistoin sen pyöreässä kakkuvuoassa noin 1 1/4 tuntia uunin alatasolla.


VINKKI! Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan apuviivoja käyttäen.



Täyte ja kostutus:

3/4 sairaanhoitajan mansikkakakun täytteistä ja kostutuksesta


Jätä täytteestä noin 1/4 ja levitä kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin 30 minuutiksi.

VINKKI! Jotta saat kakusta tukevan, voit tukea kakkua irtopohjavuoan reunalla.



Päälle:

1 1/2 l tuoreita mansikoita

Viipaloi mansikat ja asettele kakun päälle haluamallasi tavalla.

3 liivatelehteä 
3 dl mansikkamehua


Päälle tein liivatekiilteen kun sain kuningasidean, että nostan reunavuokaa, tilkitsen reunan ja kakun välissä olevat raot täytteellä ja ladon mansikat päälle ja kaadan nestemäisen kiilteen niiden päälle. 

 

Aluksi näytti tosi hyvältä..


..lopuksi kiilteet valuivat jääkaapin pohjalle ja lokeroihin ja hyytelöityivät sinne ja lopputulos näyttikin sitten kumiselta ja suttuiselta.



VINKKI! Tee liivatekiilteen sijasta kiille hyytelösokerista, paketin kyljessä oleva ohje riittää hyvin tähän kakkuun.

Reunoille:

2 liivatelehteä
6 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata ne noin 10 minuutin kuluttua tilkkaan höyryävää vettä, anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokerit. Lisää jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana vaahtoon sekoittaen samalla.


Varusta pursotuspussi haluamallasi pursotusterällä. Itse käytin kuvassa olevia teriä, reunoihin koripunos tyllaa ja kakun päällä oleviin pursotuksiin isoa tähtityllaa.



Aloita korin punominen.



Ja kori on valmis!


Pursota kakun reunat peittäen myös kiilteen sotkut  :)


Leikkaa kakun alla oleva leivinpaperi kakun muotoiseksi.


Mansikoiden täyteistä kesän jatkoa ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti