sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

IPV-kakku





Tämän kakun pyöräytin ystäväni veljen rippijuhliin. Täytteenä oli tietysti mansikoita ja vaniljavaahtoa.

Pohja:
(2 pellillistä)

6 kananmunaa
6 dl sokeria
3 dl maitoa
300 g voita
6 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
4 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
1 1/2 tl suolaa
(2 tl sitruuna-aromia)


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.


Sulata voi ja lisää siihen maito. Yhdistä kuivat aineet ja vatkaa ne muna-sokerivaahtoon.


Paista kakkutaikinasta kaksi pellillistä kakkupohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia/pellillinen.

Kostutus:

1 sitruunan mehu
2 dl vettä
1/2 dl sokeria

Valmista sitruunamehu yhdistämällä kaikki ainekset.


Väliin:

2 litraa tuoreita viipaloituja mansikoita


Täyte:

4 liivatelehteä
2 prk (2*2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniillinisokeria
1 rkl sokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Sulata lehdet höyryävään veteen ja anna jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Mausta sokereilla ja kaada liivateseos ohuena nauhana vaahtoon.


Leikkaa kakkupohjat puoliksi. Aseta pohjapala tarjoiluastialle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle. Kostuta pohja sitruunamehulla.


Levitä 1/3 mansikoista pohjan päälle.


Levitä 1/4 vaniljatäytteestä mansikoiden päälle.


Täytä kakku loppuun, muista kostuttaa kansipala. Levitä vaniljatäytettä myös kansipalan päälle..


..ja aseta kakkukuva kakun päälle.


Nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Leikkaa kakku kakkukuvan muotoiseksi.



Levitä loput täytteestä kakun reunoille ja nosta kakku jääkaappiin.



Reunoille:

2 liivatelehteä
6 dl Flora vispiä
 100 g tuorejuustoa
1 rkl vanilliinisokeria
1/2 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Sulata lehdet höyryävään veteen ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla ja lisää 1/3 vaahtoon punaista elintarvikeväriä.


Pursota punostyllalla punainen vaahto kakun reunoille.


Pursota loput reunoista, päältä sekä sivuilta tähtityllalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti