sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Mutakakkumuffinssit vaniljakuorrutteella


 

Muffinssien ohje on lainattu Ewelyn's Cakeheaven -blogista. Päälle pursottamani vaniljatuorejuustokerma on kuitenkin omaa käsialaa. Koristeeksi laitoin suklaaperhosia. Tein lisäksi omalla uudella ohjeella Daim-sitruunamuffinsseja, joiden reseptiä en vielä paljasta, siitä syystä että aion osallistua ohjeella Pirkan Cupcake -kisaan. Toivotaan reseptille menestystä!

Mutakakkumuffinssit 9-10 kpl (isoja):

2 kananmunaa
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50g voita
0.5dl öljyä
1dl vaaleaa siirappia
2dl vehnäjauhoa
1dl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g tummaa suklaata
 Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi ja lisää joukkoon öljy ja siirappi. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä. Lisää sulaan voihin öljy ja siirappi ja vatkaa seos muna-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet ja lopuksi sulatettu suklaa. 


Annostele taikina Pirkan Amerikan muffinssivuokiin käyttäen muffinssipeltiä.


Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. 


 Anna muffinssien jäähtyä hyvin ennen kuorrutuksen pursottamista.


Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 rkl vanilliinisokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
100 g maustamatanta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää vanilliinisokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa sekaan tuorejuusto ja siivilöity tomusokeri. Pursota muffinssien päälle haluamallasi pursotusterällä esimerkiksi tähtityllalla (itse käytin vähän aikaa sitten eBaystä tilaamaani tyllaa, joka on tähtitylla erimittaisilla sakaroilla). Jos haluat ruusun muotoisia pursotuksia, aloita pursottaminen muffinssin keskeltä. 



Suklaaperhoset:
50 g tummaa suklaata

Piirrä perhoset leivinpaperille lyijykynää käyttäen (voit käyttää apuna kuvaa). Jos piirrät useampia samalle leivinpaperille, piirrä ne samassa linjassa, jotta saat leivinpaperin taitettua suoraan perhosten keskeltä.  Käännä leivinpaperi ylösalaisin, niin että lyijykynäpuoli on alaspäin. Taita leivinpaperi perhosten keskeltä ja suorista paperi.


Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta vähän jäähtynyt suklaa pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreän muotoinen tylla.



Pursota suklaa perhosen ääriviivoja myöten. Aseta leivinpaperi 90 asteen kulmaan taitetulle pahvin palaselle ja nosta noin 10 minuutiksi pakastimeen.



  Irroita valmiit perhoset leivinpaperista ja nosta perhoset pursotettujen muffinssien päälle vaikka haarukkaa apuna käyttäen.



3 kommenttia:

  1. Onko vaniljakreemijauhe pakollinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska vaniljakreemijauheen määrä on niin vähäinen, voit jättää sen huoletta pois. Olen lisännyt sen ohjeeseen, koska se tekee kermavaahdosta hieman jämäkämpää, mutta koska kuorrutteeseen tulee myös tuorejuustoa ja tomusokeria, ne ajavat kreemijauheen asian vallan hyvin niin, että kuorrutteen pystyy pursottamaan nätisti.

      Poista
  2. Osaatko aloittelijalle sanoa, onnistuisiko kuorrute violan vaniljatuorejuustolla, ja olisiko tälloin hyvä jättää jotain mainitsemistasi vaniljanmakuisista aineksista pois? :)

    VastaaPoista