keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Vadelma-valkosuklaa macaronitElämäni ensimmäiset macaronit uunista ulos! Ja täytyy myöntää että meni ihan ok.. MUTTA paremminkin olisi voinut mennä :) Olen lukenut jo pitkään macaroneista ja tutkinut erilaisia reseptejä ja lukenut mitä missäkin vaiheessa pitää tehdä. Päädyin seuraavanlaiseen reseptiin..

noin 16 isohkoa leivosta

 Macaron -leivokset:

80 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria 
2 kananmunanvalkuaista
2 rkl tavallista sokeria
(voi tai kannattaa käyttää erikoishienoa sokeria)
elintarvikeväriä 
(itse käytin pastaväriä joka on tähän tarkoitukseen mielestäni nestemäistä parempaa, koska se on enemmän geelimäistä, monessa ohjeessa on kuitenkin neuvottu käyttämään jauhemaista elintarvikeväriä)


Leikkaa kertakäyttöiseen pursotuspussiin noin 1 sentin levyinen reikä, laita pussi valmiiksi korkeaan astiaan niin, että taikina on helppo kaataa pussiin.
 
 Mittaa 100 g tomusokerista toiseen astiaan ja toiseen astiaan 100 g tomusokeria ja 80 g mantelijauhetta.


Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista. Vatkaa hetki valkuaisia ja lisää sokeri. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri siiivilän läpi ja sekoita sen verran että vaahto kiiltää. Lisää myös mantelijauhe-tomusokerisekoitus, sekoita varovasti juuri sen verran että jauhot ovat sekoittuneet. 


Lisää elintarvikeväri ja sekoita varovasti. Kaada taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille suht samankokoisia ympyröitä.


Anna pursotusten odotella 10-15 minuuttia ennen uuniin laittoa. Paista macaroneja 150 asteessa 10-15 minuuttia. Ottaessasi leivokset uunista ulos, siirrä leivokset leivinpapereineen jäähtymään pöydälle, vaikkapa liinan päälle. 
 

Irrottele macaronileivokset leivinpaperista yksitellen lastan avulla tai varovasti painamalla alhaalta.


Täyte:

 100 g vadelmia
100 g valkosuklaata
100 g turkkilaista jogurttia
1 rkl vaniljakreemijauhetta

 Sulata valkosuklaa vesihauteessa, sekoita suklaa, vadelmat ja turkkilainen jogurtti sekaisin sähkövatkaimella. Täytä leivokset.

 Säilytä macaroneja jääkaapissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti