Tässä tulee ohje, jolla osallistuin Pirkka Cupcake -kisaan. Voittoa ei tullut, mutta se ei menoa haittaa :)
Muffinit 10 kpl (isoja):
2 Pirkka vapaan kananmunaa
2 dl Pirkka sokeria1/2 dl sitruunan mehua tai sitruunatiivistettä
1 dl Pirkka vispikermaa
100 g sitruunatuorejuustoa
100 g sulatettua Pirkka meijerivoita
3 dl Pirkka puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl Pirkka ruokasoodaa
1 tl Pirkka leivinjauhetta
2 tl Pirkka vanilliinisokeria
1 rouhittu Daim-patukka
10 kpl Pirkka Amerikan muffinivuokia
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon sitruunan mehu, vispikerma ja sulatettu sekä jäähdytetty voi ja sitruunatuorejuusto. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan hiljalleen vatkaten.
Lisää lopuksi joukkoon rouhittu Daim-patukka (jätä palat suht isoiksi).
Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.
Kuorrutus:
2 dl Pirkka vispikermaa
1 rkl Pirkka vanilliinisokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
100 g sitruunatuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää vanilliinisokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja siivilöity tomusokeri.
Pursota kuorrutus muffinien päälle haluamallasi pursotusterällä, esimerkiksi tähtityllalla.
Suklaaperhoset:
50 g tummaa suklaata
Piirrä
perhoset leivinpaperille lyijykynää käyttäen (voit käyttää apuna
kuvaa). Jos piirrät useampia samalle leivinpaperille, piirrä ne samassa
linjassa, jotta saat leivinpaperin taitettua suoraan perhosten keskeltä.
Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta vähän jäähtynyt suklaa
pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreän muotoinen tylla. Käännä
leivinpaperi ylösalaisin, niin että lyijykynäpuoli on alaspäin. Taita
leivinpaperi perhosten keskeltä ja suorista paperi. Pursota suklaa
perhosen ääriviivoja myöten. Aseta leivinpaperi 90 asteen kulmaan
taitetulle pahvin palaselle ja nosta noin 10 minuutiksi pakastimeen.
Irroita valmiit perhoset leivinpaperista ja nosta perhoset pursotettujen
muffinien päälle haarukkaa apuna käyttäen. Kuvat suklaaperhosen teosta löydät täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti