tiistai 11. syyskuuta 2012

Daim-sitruunamuffinit



Tässä tulee ohje, jolla osallistuin Pirkka Cupcake -kisaan. Voittoa ei tullut, mutta se ei menoa haittaa :)


Muffinit 10 kpl (isoja):

2 Pirkka vapaan kananmunaa
2 dl Pirkka sokeria
1/2 dl sitruunan mehua tai sitruunatiivistettä
 1 dl Pirkka vispikermaa
100 g sitruunatuorejuustoa
100 g sulatettua Pirkka meijerivoita
3 dl Pirkka puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl Pirkka ruokasoodaa
1 tl Pirkka leivinjauhetta
2 tl Pirkka vanilliinisokeria
1 rouhittu Daim-patukka

 10 kpl Pirkka Amerikan muffinivuokia


Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.



Lisää vaahtoon sitruunan mehu, vispikerma ja sulatettu sekä jäähdytetty voi ja sitruunatuorejuusto. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan hiljalleen vatkaten.



Lisää lopuksi joukkoon rouhittu Daim-patukka (jätä palat suht isoiksi).

 

Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

 



Kuorrutus:

 2 dl Pirkka vispikermaa
1 rkl Pirkka vanilliinisokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
100 g sitruunatuorejuustoa
1 dl tomusokeria


Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää vanilliinisokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja siivilöity tomusokeri.

 

Pursota kuorrutus muffinien päälle haluamallasi pursotusterällä, esimerkiksi tähtityllalla.



  
Suklaaperhoset:
50 g tummaa suklaata

Piirrä perhoset leivinpaperille lyijykynää käyttäen (voit käyttää apuna kuvaa). Jos piirrät useampia samalle leivinpaperille, piirrä ne samassa linjassa, jotta saat leivinpaperin taitettua suoraan perhosten keskeltä. Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta vähän jäähtynyt suklaa pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreän muotoinen tylla. Käännä leivinpaperi ylösalaisin, niin että lyijykynäpuoli on alaspäin. Taita leivinpaperi perhosten keskeltä ja suorista paperi. Pursota suklaa perhosen ääriviivoja myöten. Aseta leivinpaperi 90 asteen kulmaan taitetulle pahvin palaselle ja nosta noin 10 minuutiksi pakastimeen. Irroita valmiit perhoset leivinpaperista ja nosta perhoset pursotettujen muffinien päälle haarukkaa apuna käyttäen. Kuvat suklaaperhosen teosta löydät täältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti