maanantai 10. syyskuuta 2012

Mansikka-mangokastekakku pojalle







Tässä tulee ensimmäinen ristiäiskakku pojalle. Tilasin eBaystä pienten tossujen muotit ja päätin kokeilla niitä tähän kakkuun. Koristeiden teko kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin, koska tossujen kokoaminen vaatii eri osien liimaamista ja kuivattamista. Ja varoitan jo valmiiksi että näitä mansikkajuttuja tulee vielä jonkin aikaa kun kesän tuotoksista yli puolet on vielä tänne blogiin laittamatta! Koettakaa kestää ;)


Pohja:

(2 pellillistä, josta käytetään 1 1/2)
  4 1/2 kananmunaa
  4 1/2 dl sokeria
  2 1/2 dl maitoa
225 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl perunajauhoja
4 1/2 tl leivinjauhetta
  1 1/2 rkl vanilliinisokeria
1 tl suolaa


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen maito. Yhdistä kuivat aineet sekä sulatettu voi ja maito.


Lisää voi-maitoseos ja kuivat aineet munasokerivaahtoon.


Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiselle pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.



Kostutus:

1 sitruunan mehu
1 dl vettä 
2 rkl sokeria


Sekoita ainekset keskenään. Sekoittele mehua kunnes sokeri on kokonaan sulanut.

Täyte:

1 litra tuoreita mansikoita

3 liivatelehteä
2 prk (5 dl) Flora kuohua
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
1/2 prk (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

1 prk säilykemangoa
1 prk mango Pilttiä


Viipaloi tuoreet mansikat.


Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia, sulata lehdet höyryävään vesitilkkaan ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma, lisää joukkoon ensin rahka ja sitten tuorejuusto, mausta sokerilla. Lisää liivateseos vaahtoon ohuena nauhana.


Erota täytteestä 1/3 erilliseen kulhoon. Kuutioi mangoviipaleet ja yhdistä kuutiot ja Piltti vaahtoon.


Leikkaa kakkupohja kolmeen samankokoiseen osaan.


Nosta pohjapala kakkualuselle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle. Kostuta sitruunamehulla ja lado puolet viipaloiduista mansikoista ensimmäiseen välikköön. Levitä mansikoiden päälle 1/3 vaniljatäytteestä.


Täytä toinen väli pelkällä mangotäytteellä. Ja kolmas mansikoilla ja vaniljatäytteellä, muista kuitenkin jättää täytettä sen verran, että sitä riittää kakun sivuille. Muista kostuttaa myös kansipala!


Kinuski:

2 dl Flora kuohua
2 dl fariinisokeria

Sekoita fariinisokeri kermaan kattilassa ja kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna lämpötilaa, mutta vain sen verran että kinuksi kiehuu yhä. Keitä noin 15-20 minuuttia. Voit kokeilla onko kinuski valmista pudottamalla tipan kinuskia lasiin, joka on täytetty kylmällä vedellä. Jos kinuski ei ole liuennut veteen, kun vesi kaadetaan pois, kinuski on valmista! Kaada valmis kinuski kakun päälle ja levitä.


VINKKI! Älä levitä vaniljatäytettä kansipalan päälle niin kuin olen itse tässä kakussa tehnyt. Tässä näette miten täyte kuultaa pinnan läpi.




Reunoille:

4 dl Flora vispiä
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vanilliinisokeria
sinistä elintarvikeväriä


Vatkaa kerma löysähköksi. Lisää joukkoon vaaniljakreemijauhe ja vanilliinisokeri ja vaahdota kerma sopivan kovaksi. Erota kermasta vähän alle puolet ja sekoita joukkoon sinistä elintarvikeväriä.





Pursota ensin sininen vaahto korityllalla ja valkoinen tähtityllalla.




Pursota lopulla kermavaahdolla kakun reunoille.


Koristeet:

200 g sokerimassaa
sinistä elintarvikeväriä
sokerikuorrutetta
sokerihelmiä

Sekoita noin 50 grammaan sokerimassaa sinistä elintarvikeväriä.


Valmista sinisiä ja valkoisia kukkia ja muita muotoja käyttäen erilaisia muotteja.




Jotta saat kukista oikean muotoisia, nosta ne alumiinifoliolla vuorattuun kananmunakennoon tai foliosta mutoiltuihin kippoihin.


Anna kukkien kuivua seuraavaan päivään ja liimaa keskelle sokerihelmiä sokerikuorrutetta käyttäen.

Leikkaa sokerimassasta kirjaimet nimeä varten.


VINKKI! Voit valmistaa kukat jo paria viikkoa ennen, säilytä koristeet huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.

Valmista sokerimassatossut siihen tarkoitettuja muotteja käyttäen. Aloita tossujen teko pohjapaloista ja anna niiden kuivua vuorokauden ajan.



 Leikkaa sokerimassasta tossujen kärjet ja liimaa ne paikoilleen.


Muotoile talouspyyhepaperista pallot ja laita ne kärkien tueksi. Anna kuivua seuraavaan päivään.


Viimeistele tossut leikkaamalla muotilla reunapalat ja tossujen reunat. Liimaa sokerimassalla ja anna kuivua noin vuorokauden. Tee tossuille alusta sokerimassasta ja nostele koristeet kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti