tiistai 7. elokuuta 2012

Palikkakoristeet sokerimassasta


 Tein toiseen ristiäiskakkuun palikkakoristeet, joihin tuli vauvan nimi. Palikkaosat on tehty vaaleanpunaisesta sokerimassasta, jota saa ostettua ainakin S-Marketeista. Lisäksi tein sekä vaaleanpunaisesta että valkoisesta sokerimassasta eri muotoisia kukkia ja lumihiutaleita. Sokerihelmien ja palikan valkoisten osien kiinnitysaineena on käytetty sokerikuorrutetta.


Punnitse keittiövaa'alla sokerimassasta yhtä isoja paloja. Pyörittele palat palloiksi. Saat pallosta kuution muotoisen kääntelemällä palloa pöytää vasten niin, että massaan muodostuu kuusi tasaista pintaa. Käytä apuvälineenä pientä lastaa.


Anna palikoiden kuivua ainakin seuraavaan päivään. Varmista ettei pinta ole jäänyt aluslautaseen kiinni.


Kauli valkoista sokerimassaa ja tee haluamasi kirjaimet palikoita varten. Varmista että käyttämäsi kirjainmuotit ovat oikean kokoiset. Kirjainten teko onnistuu myös vapaalla kädellä (helpoiten niin, kun nimessä ei ole kahta samaa kirjainta ;)) Tee samalla palikoiden muille sivuille esimerkiksi kukka- ja sydänkoristeita. Anna kuivua seuraavaan päivään. Liimaa kirjaimet ja kukat palikoiden reunoille sokerikuorrutteella ja anna kuivua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti