torstai 7. kesäkuuta 2012

Mansikkainen toffeejuustokakku





Tässä ihanan kesäinen, todella helppo ja näyttävä juustokakku kesän juhliin! Pohjan hasselpähkinä tuo mukavaa vaihtelua tavanomaisille juustokakun pohjille. Voit halutessasi vaihtaa toffeeliköörin kondensoituun maitoon, jolloin sokerin voi jättää pois.


Pohja:

75 g Oivariinia
250 g kaurakeksejä
50 g hasselpähkinärouhetta
 (tilkka maitoa)


Sulata rasva mikrossa. 

 

 Leikkaa kaurakeksit pieneksi muruksi leipäveistä käyttäen.



Sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa leivinpaperista kakkupohjan muotoinen pala, voitele kakkupohjan reunat ruokaöljyllä ja levitä pohja-ainekset kakkupohjan pohjalle.



VINKKI! Säästääksesi aikaa ja jakaaksesi työvaiheita, voit tehdä pohjan etukäteen jo edellisenä päivänä ja täytteen vasta seuraavana. Suojaa vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.


Täyte:

6 liivatelehteä
 5 dl Flora kuohukermaa
250 g rahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria 
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl Dooleys -toffeelikööriä


Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sulata liivatteet tilkkaan höyryävää vettä ja anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa aluksi kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon ensin rahka ja sitten tuorejuusto sekä sokerit.

 

 Lisää joukkoon Dooleys ja jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana.

 

Kaada seos kakkupohjan päälle ja levitä. Jotta kakkuun ei jää ilmakuplia, nosta vuoka noin 10 senttiä pöydästä ja pudota vuoka pöydälle. Toista noin 10 kertaa ja tasoita pinta lusikalla. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.



VINKKI! Jotta kakku ennättää maustua ennen tarjoilua, tee täyte vähintään päivää ennen tarjoilua.


Päälle:

1 1/2 l tuoreita mansikoita


Poista mansikoista kannat ja viipaloi marjat pitkittäissuunnassa.




Aloita mansikkaviipaleiden latominen kakun ulkoreunasta ja etene kerros kerrokselta.


Irroita kakku vuoasta ja siirrä se kakkupaperin päälle tarjoilulautaselle.

 


Aurinkoista kesää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti