sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Luokanopettajan Pina Colada -kakku





Tämän kakun ideointi tapahtui yhdessä luokanopettajaksi valmistuneen ystäväni Katrin kanssa. Toiveena oli "ei niin perinteinen" täytekakku ja tuloksena kookoksen ja ananaksen makuinen liitutaulukakku.
 

Pohja:

2 pellillistä Kinuskikissan mehevää tummaa kakkupohjaa..

4 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
6 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl suolaa
4 tl vaniljasokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
300 g voita
  6 dl maitoa
  7 dl sokeria
  6 munaa

 Yhdistä kuivat aineet, sulata voi ja lisää voisulaan maito.


Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi ja lisää ensin voisula-maitoseos ja sen jälkeen kuivat aineet.


Jaa taikina kahtia ja paista korkeareunaisella pellillä 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Nosta levy jäähtymään ritilän päälle.



VINKKI! Voit paistaa kakkupohjat etukäteen ja pakastaa ne.


Ananashilloke:
 1 kpl tuore ananas
1/2 dl vettä
1 dl sokeria

Kuori ja pilko ananas kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta.


Tee seoksesta survosta sauvasekoittimille.



VINKKI! Voit tehdä hillokkeen pari päivää ennen käyttöä.


Kookostäyte:

Kookoskiisseli:
 8 dl kookosmaitoa tai -kermaa
 4 rkl perunajauhoja
1dl kylmää vettä
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

4 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g rahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vanilliinisokeria

Kaada kookosmaito kattilaan ja sekoita perunajauhot kylmään veteen.


Sekoita perunajauhoseos kookosmaitoon. Nosta kattila liedelle ja kiehauta sekoitten koko ajan. Kiisseli saattaa jossain vaiheessa alkaa paakkuuntua, mutta älä huoli! Jatka sekoittamista kunnes kiisseli on tasaisen paksua. Lisää lopuksi sokerit.




Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata ne tilkkaan hyörystettyä vettä ja anna jäähtyä. Vaahdota vaniljakastike ja lisää vaahtoon rahka ja tuorejuusto sekä vanilliinisokeri.



Yhdistä kiisseli ja vaniljavaahto.




Kostutus:

3 dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria


Kokoa kakku kakkualuselle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle.



Leikkaa kakkulevyt kahtia ja aseta pohjimmainen kerros kakkualuselle. Kostuta pohja maidolla.



Levitä 1/3 ananashillokkeesta ja 1/4 kookostäytteestä yhteen kakun väliin.




Nosta täytetty kakku jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi.


Leikkaa reunat tasaiseksi ja pyöristä kakun kulmat. Koska kakusta tuli vähän vino, korjailin kakkua ylijääneellä massalla. Levitä loput kookostäytteestä kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään.



Kuorrutus:

300 g lakritsifudgeja
1/4 dl maitoa


Sulata fudget kattilassa maitotilkassa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja nosta jääkaappiin hyytymään. Tee seos edellisenä päivänä.



Pehmitä massaa mikrossa noin 30 sekuntia. Kauli kakun päällisosan kokoinen pala ja nosta kakun päälle.



Kaulittava suklaamassa:

200 g tummaa suklaata
2 dl siirappia
4 dl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa.




Kuumenna siirappia kattilassa niin, että siitä tulee juoksevaa. Yhdistä suklaa ja siirappi ja lisää sekaan tomusokeri.


Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.

 

Kauli massa kaakaojauheen avulla jokainen sivu kerrallaan.





Voit tehdä oksakohtia liitutaulun puuosiin pyörittämällä suklaamassasta palloja ja painamalla niitä ympäri kakkua. Tee puunsyitä terävällä apuvälineellä.




Kakun päälle:

Omena:

punaista sokerimassaa
vihreää sokerimassaa
pala suklaamassaa
vihreää elintarvikeväriä
 sokerikuorrutetta


 

Muotoile punaisesta sokerimassasta omenan muotoinen pallo ja anna kuivua. Tee vihreästä massasta lehti ja liimaa se kiinni omenaan sokerikuorrutteen avulla. Muotoile suklaamassasta omenan kannan muotoinen pala ja liimaa se paikalleen sokerikuorrutteen avulla.




VINKKI! Omenan voi tehdä noin viikkoa ennen käyttöä.


Kirjaimet ja liidut:

valkoista sokerimassaa


Kauli sokerimassa tomusokerin avulla ja muotoile siitä kirjaimia, numeroita ja muuta kivaa. Muotoile sokerimassasta liidun muotoisia pötkylöitä. Liimaa koristeet kakun päälle sokerikuorrutetta käyttäen.






Reunojen viivottimet:

vaaleanvihreää sokerimassaa
mustia Snörejä


Kauli sokeimassasta yhden sivun pituisia suikaleita ja painele niihin Snöre -pätkiä, niin että suikaleet muistuttavat viivotinta.



Kiinnitä viivottimet pala palalta kakun reunoille sokerikuorrutetta liimana käyttäen.



Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois ja tarjoile.


Onnea Köpö! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti