lauantai 15. helmikuuta 2014

Valkosuklaa-vadelma täytekakku pionikoristeilla



Heipä hei, täällä taas! Pahoittelen taas pitkää blogihiljaisuutta.. Voisin selittää sen tietysti  yhdeksän kuukautta sitten tapahtuneella ihanalla perheenlisäyksellä, mutta pakko myöntää että laiskuudella on ollut osuutensa. Koska teitä lukijoita selvästikin on ja minulla nuo kiireet ovat lisääntyneet tuon pienen tytön tylleröisen myötä,  päätin jatkaa vähän pelkistetymmin ilman vaihekuvia. Jos kaipaat johonkin vaiheeseen apuja, niin laita viestiä, autan kyllä mielelläni parhaani mukaan jotta onnistut itse! 

Ja käykäähän hei katsomassa ajantasaisesti Instagrammissa kakkukuviani, sieltä vähän vinkkiä tulevista postauksista! Linkki on tuossa oikeassa palkissa.  ----->

Ja sitten ohjeeseen! Sain entisen työkaverini mieheltä viestiä, että pitäisi vaimolle saada 50-vuotiskakku noin 12 hengelle ja päätin tehdä hempeän tyttömäisen kakun kun eihän tuo 50 vuotta ole ikä eikä mikään ;) Pionikoristeista teen oman postauksen myöhemmin (ovat muuten hitsin helpot ja kauniit koristeet).


  Pohja:

3 munaa
2 dl sokeria
75 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty voi sekä lopuksi kuivat aineet. Kaada taikina leivitettyyn pieneen kakkuvuokaan (halkaisija muistaakseni 18 cm) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia.


Kostutus:

n. 1 dl maitoa
ripaus vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja aseta kansi alassuin paistossa käytettyyn kakkuvuokaan 
 (jos käytetty vuoka ei ole irtopohjavuoka, kannattaa pohjalle ja reunalle levittää tuorekelmua ettei kakku juutu vuokaan kiinni), kostuta vaniljamaidolla.


Väliin:

300-400 g vadelmia
1 rkl sokeria

 Levitä puolet marjoista yhteen kakun väliin.


Valkosuklaatäyte:

4 dl kermaa
250 g rahkaa 
100 g tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl sokeria)

Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja lisää vaahtoon. Mittaa liivate ja vesi kahvikuppiin, anna vetäytyä hetki ja lämmitä 30 s mikrossa, anna jäähtyä hieman ja lisää vaahtoon. Lisää vaniljasokeri, maista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Täytä kakku niin että puolikas annos menee yhteen väliin. Peitä kakkuvuoka foliolla ja kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi. Kumoa hyytynyt kakku tarjoilualustalle.


Päälle ja reunoille:

4 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta sokereilla. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun päälle, niin että sokerimassa saa kosteasta vaahdosta tarttumapinnan.


Päälle:

noin 150 g valkoista sokerimassaa 
sokerimassanumerot sokerihelmillä
Kauli sokerimassa ja nosta se kakun päälle, koristele pioneilla. Levitä kerma kakun reunoille ja vedä vielä reuna sahalaitaisella lastalla. Pursota kakun reunat.


 Paljon onnea Tarja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti