sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Mustikkainen suklaakakku


Kaloreiden laskijat voivat tässä kohtaa kääntyä suosiolla kannoillaan, nimittäin tästä kakusta ei suklaata puutu!

Kakkupohja on itse kehittelemääni kahvikakkua, suklaahippukakkua, täytteessä on valkosuklaata ja päällä mukavasti leikkaantuva ja kauniisti valuva suklaakuorrute, pensasmustikat ja valkosuklaarouhe.


Pohja (10hlö) :

100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1/4 dl siirappia
2 dl vehnäjauhoja
 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl piimää
75 g tummaa suklaata isoina paloina

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Lisää lopuksi taikinaan isoiksi paloiksi (suklaapala leikataan neljään osaan) leikattu suklaa. Kaada leivitettyyn n. 23 cm vuokaan (voi olla pienempikin) ja paista n. 35-45 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla.


Kostutus:

1 dl maitoa

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja aseta kansi alassuin kakkuvuokaan. Kostuta pohja maidolla.


Täyte:

2 1/2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
3 tl liivatejauhetta/6 liivatelehteä
tilkka vettä
1 tl vaniljasokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kerma ja sulatettu valkosuklaa. Lisää joukkoon liivateseos ohuena nauhana ja mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte kostutetun kansipalan päälle jättäen täytettä sen verran, että sitä voidaan ohuesti levittää kakun päälle. Nosta pohjapala kakun päälle, kostuta ja peitä kakkupohja foliolla. Nosta päälle lautanen painoksi ja laita kakku jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.


Kuorrute:

100 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita


Valmista suklaakuorrute pilkkomalla suklaa ja mittaamalla kerma kattilaan. Sulata suklaa kerman sekaan hyvin miedolla lämmöllä (seos EI saa kiehua!). Kun seos on tasaista, lisää joukkoon voinokare. Kaada seos tarjoiluastialle kumotun kakun päälle niin, että seos kaadetaan pelkästään kakun kannen päälle. Levitä seos lusikalla koko kannen päälle ja niin, että se osittain valuu reunoille.


Päälle:

100-150 g pensasmustikoita
50 g valkosuklaata rouheena

Ennen kuin kakun kuorrute on jähmettynyt, lisää kakun päälle pensasmustikat (käy myös pakastetut) ja valkosuklaarouhe ja eikun herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti