Viime kesän viimeisiin rippijuhliin tein sitten tällaisen tissikakun. Toiveena oli vadelmakakku valkosuklaatäytteellä, mausteeksi levitin kakkupohjan päälle vielä pähkinäsuklaalevitettä (Nutellaa).
Pohja:
Valmista kakkupohjat ja anna jäähtyä hyvin. Leikkaa levyt puoliksi ja aseta pohjapala kakkualuselle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle.
Kostutus:
1 sitruunan mehu
2 - 2 1/2 dl vettä
1/2 dl sokeria
Valmista sitruunamehu ja kostuta kakkupohja.
Väliin:
1 (isompi) prk Nutellaa
Levitä kakkupohjalle ohut kerros Nutellaa.
Vadelma-valkosuklaatäyte:
4 liivatelehteä
2 1/2 dl kuohukermaa
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
200 g valkosuklaata
400 g vadelmia
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa muoviastiassa mikrossa välillä sekoittaen.
Vaahdota kerma ja vaniljakastike yhdessä. Sulata pehmenneet liivatelehdet höyryävään vesitilkkaan ja anna jäähtyä. Lisää tuorejuusto ja rahka kerma-vaniljavaahtoon. Sekoita joukkoon valkosuklaasula ja liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Mausta seos sokereilla ja sekoita joukkoon vadelmat.
Levitä noin vähän yli 1/3 täytteestä yhteen kakun väliin.
Täytä loput kakusta niin, että täytettä on kahdessa kerroksessa. Leikkaa puolikkaasta kakkulevystä neljä pyöreää palaa.
Täytä tissipalat ja nosta kakku jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi hyytymään.
Muotoile kakusta haluamasi muotoinen ylävartalo (valitettavasti en ole ottanut kuvia tästä osuudesta ollenkaan).
Pinnalle:
2 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä muotoillun kakun pinnalle kuorrutemassan kiinnityspinnaksi.
Toffeemassa:
300 g vanilja fudgeja
1/4 dl maitoa
(persikan väristä elintarvikeväriä)
Valmista toffeemassa sulattamalla fudget maitotilkassa kattilassa, värjää massaa tarvittaessa pienellä nokareella elintarvikeväriä. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kulhoon ja anna jähmettyä.
Kauli massa ohueksi tomusokerin avulla..
...ja nosta tissien päälle. Leikkaa ylimenevä massa pois.
Lakritsimassa:
600 g lakritsifudgeja
1/2 dl maitoa
Valmista lakritsimassa toffeemassan tavoin.
Kauli lakritsimassa tomusokerin avulla ja nosta kakun päälle.
Tee massasta myös olkaimet toppiin.
Muu koristelu:
100 g sokerimassaa
hopeisia sokerihelmiä
sokerikuorrute
Valmista sokerimassasta toppiin pitsiä ja liimaa ne toppiin sokerikuorrutteella.
Valmista sokerimassasta ja helmistä myös kaulakoru.
TODELLA sopimaton ja mauton kakku 14-15-vuotiaan nuoren RIPPIjuhliin, tosi halventavaa
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Kakku on tehty asiakkaan toiveiden mukaisesti.
Poista