Joulu on taas, joulu on taas..
Tässä perinteinen resepti piparkakuille, resepti on poimittu vanhasta kotitalouden kirjastani (hieman muokattuna) ja olen jo vuosia tehnyt kakkuset saman ohjeen mukaan. Resepti on nopea ja helppo tehdä. Sain ystävältäni hyvän vinkin piparkakkujen menekin edistämiseksi: koristele kakut karkeilla ja menekki on taattu!
1 1/2 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
3 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
125 g voita
1 muna
n. 5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa.
Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon voi.
Sekoita kunnes voi on kokonaan sulanut ja anna jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet.
Lisää jäähtyneeseen sokerisiirappi seokseen muna ja vatkaa.
Lisää joukkoon kuivat aineet joko käsivoimin tai koneella sekoittaen.
Taputtele valmis taikina leivinpaperin päälle..
..kääri taikina pakettiin ja pakkaa pussiin ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä ja maustua vähintään seuraavaan päivään.
VINKKI! Voit myös pakastaa taikinan.
Kauli pienempi osa taikinasta kerrallaan jauhotetun leivinpaperin päällä haluamasi paksuiseksi ja leikkaa taikinasta haluamasi mallisia piparkakkuja.
Nosta piparkakut pellille leivinpaperin päälle..
..ja paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Koristelu:
sokerikuorrutteita
erilaisia raekarkkeja
Koristele jäähtyneet piparkakut tai nauti sellaisenaan.
Mukavaa joulunodotusta kaikille <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti