Heipä hei taas! Tässä teille ihanan pehmeä greippimarenkipiirakka. Ohje on helppo ja sen alkuperäinen versio on peräisin Maku-lehdestä. Jotta greipin maku korostuisi enemmän, fiksasin ohjetta hieman lisäämällä pohjaan greipin kuorta ja vaihtamalla greippimehun soseutettuun greippiin.
Piirakka on tehty halkaisijaltaan 22 senttiseen irtopohjavuokaan.
Pohja:
300 g kaurakeksejä
100 g voita
1 greipin raastettu kuori
Pilko kaurakeksit muruiksi leikkuulaudalla terävällä leipäveitsellä. Sulata voi ja raasta greipin kuori ja lisää keksimuruihin. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan muotoinen pala, aseta vuoan pohjalle ja painele pohjaseos tasaisesti pohjalle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
4 keltuaista
1 soseutettu greippi
1 rkl maissitärkkelystä
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet kulhossa tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja asettuu.
Marenki:
4 valkuaista
1dl sokeria
Valmista marenki vatkaamalla huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan kokoajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää. Lusikoi marenki pakastepussiin ja leikkaa reilunkokoinen reikä pussin kulmaan ja pursota marenki piirakan päälle. Tasoita raot puutikulla ja paista piirakkaa 225 asteisessa uunissa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia niin, että marenki saa kauniin värin.
Nauti hyvässä seurassa kahvin tai teen kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti