tiistai 16. huhtikuuta 2013

Pingu-täytekakku





Ja lasten kakkujen teko jatkuu. Tämä Pingu -kakku sai täytteekseen mansikan ja mangon, niin kuin edellinen Puuhapete -kakku. Koristeet on tehty sokerimassasta ja lakritsimassasta. Pingu -kakku tuli myös Miro -pojan 2-vuotissyntymäpäiville.


Pohja:

5 munaa
3 1/2 dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vanilliinisokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista kakkupohjan muotoinen pala ja aseta vuoan pohjalle. 


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Yhdistä kuivat aineet. 


Lisää munasokerivaahtoon ensin voi-maitoseos ja sen jälkeen kuivat aineet pienellä teholla vatkaten. 

 

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.


Anna kakkupohjan jäähtyä noin 10 minuuttia. Irroittele pohjan reuna vuosta veitsen avulla ja kumoa lautaselle.



Leikkaa kunnolla jäähtynyt kakkupohja neljään osaan apuviivoja käyttäen.


Kostutus:

1 1/2 dl mansikkamehua

Nosta kansipala ylösalaisin kakkuvuoan pohjalle ja kostuta mansikkamehulla.


Väliin:

500 g mansikoita
2 rkl sokeria
1 tlk säilykemangoa

Sulata mansikat ja mausta sokerilla. Pilko mangoviipaleet.



Levitä puolet mansikoista ensimmäiseen väliin.



Mango-vaniljatäyte:

4 liivatelehteä
5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk mango Pilttiä
1/2 dl sokeria
 1 tl vanilliinisokeria
(keltaista elintarvikeväriä)

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota vaniljakastike ja sulata liotetut liivatelehdet höyryävään vesitilikkaan. Lisää vaniljavaahtoon rahka, tuorejuusto ja mangosose, mausta sokereilla.



Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

 

Voit halutessasi lisätä täytteeseen keltaista elintarvikeväriä.



Levitä 1/3 mangovaniljatäytteestä yhteen kakun väliin.



Levitä mangokuutiot keskimmäiseen kakun väliin ja loput mansikat viimeiseen kakun väliin.



Nosta kansi päälle ja kostuta mansikkamehulla.



Peitä kakku foliolla ja nosta painoksi lautanen. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi.

Irroita kakun reunat irtopohjavuoasta..



 ja kumoa tarjoilulautaselle kakkupaperin ja leivinpaperin päälle.




Päälle ja reunoille:

 2 liivatelehteä
2 1/2 dl Flora Kuohua
5 dl Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
mustaa elintarvikeväriä
 n. 50 g valkoista sokerimassaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermat ja sulata liivatelehdet höyryävään vesitilkkaan ja anna jäähtyä. Sekoita sillä välin vaahtoon tuorejuusto ja mausta maun mukaan sokereilla. Lisää liivatelehdet ohuena nauhan koko ajan sekoittaen.


Levitä ohut kerros vaahtoa kakun päälle ja reunoille.



Kauli sokerimassa ohueksi lätyksi tomusokerin avulla, siisti reunat ja nosta kakun päälle.



Pursota kakun reunat korityllalla kuvan mukaisella tavalla.



Lisää loppuun vaahtoon mustaa elintarvikeväriä..



..ja pursota kakun reunat isolla tähtityllalla.



Pingu -koriste:

lakritsimassaa
valkoista sokerimassaa
punaista sokerimassaa
punaista ja keltaista elintarvikeväriä
tummaa kaakaojauhetta

Valmista pingukoriste..


..ja nosta kakun päälle.


Leikkaa ylimenevä leivinpaperi pois ja tarjoa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti