maanantai 24. helmikuuta 2014

Mango-valkosuklaajuustokakku



Ah, tässä tulee oma henkilökohtainen suosikkijuustokakku <3 Pohjalla ihanaa kaurakeksiä tai Digestiveä, täytteenä täyteläinen valkosuklaatäyte ja päällä raikas mango, voiko parempaa ja yksinkertaisempaa ollakkaan..


Pohja:

300 g Digestivejä tai kaurakeksejä
75 g Oivariinia
(tilkka maitoa)

Pilko keksit leipäveitsellä leikkuulaudan päällä pieneksi silpuksi. Sulata margariini ja lisää keksisilppuun, lisää tarvittaessa tilkka maitoa ja sekoita. Kaada seos leivinpaperipalan päälle irtopohjavuokaan (halkaisija 23 cm) ja levitä.


Täyte:

5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
5 tl liivatejauhetta/10 kpl liivatelehtiä
tilkka vettä
2 tl vaniljasokeria
(2 rkl sokeria)

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sula suklaa. Liota liivatetta tilkassa vettä, lämmitä mikrossa ja lisää jäähtynyt seos ohuena nauhana täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla, tarkista makeus ja lisää tarvittaessa makeutta sokerilla. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Poista ilmakuplat nostamalla kakku n. 10 cm pöytätason yläpuolelle ja pudottamalla se pöydälle noin kymmenen kertaa, tasoita vielä pinta. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.


Kiille:

4dl Bonne mangososetta (löytyy hillohyllystä)
1 rkl sokeria 
4 tl liivatejauhetta/ 8 kpl liivatelehtiä
tilkka vettä

Lisää mangososeeseen sokeri ja liivateseos. Kaada seos kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.


Päälle:

25 g valkosuklaata
ananaskirsikoita

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle. Sulata suklaa ja pursota haluamiasi kuvioita kakun pintaan, koristele ananaskirsikoilla.

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Mustikkainen suklaakakku


Kaloreiden laskijat voivat tässä kohtaa kääntyä suosiolla kannoillaan, nimittäin tästä kakusta ei suklaata puutu!

Kakkupohja on itse kehittelemääni kahvikakkua, suklaahippukakkua, täytteessä on valkosuklaata ja päällä mukavasti leikkaantuva ja kauniisti valuva suklaakuorrute, pensasmustikat ja valkosuklaarouhe.


Pohja (10hlö) :

100 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1/4 dl siirappia
2 dl vehnäjauhoja
 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl piimää
75 g tummaa suklaata isoina paloina

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Lisää lopuksi taikinaan isoiksi paloiksi (suklaapala leikataan neljään osaan) leikattu suklaa. Kaada leivitettyyn n. 23 cm vuokaan (voi olla pienempikin) ja paista n. 35-45 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla.


Kostutus:

1 dl maitoa

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja aseta kansi alassuin kakkuvuokaan. Kostuta pohja maidolla.


Täyte:

2 1/2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
3 tl liivatejauhetta/6 liivatelehteä
tilkka vettä
1 tl vaniljasokeria


Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kerma ja sulatettu valkosuklaa. Lisää joukkoon liivateseos ohuena nauhana ja mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte kostutetun kansipalan päälle jättäen täytettä sen verran, että sitä voidaan ohuesti levittää kakun päälle. Nosta pohjapala kakun päälle, kostuta ja peitä kakkupohja foliolla. Nosta päälle lautanen painoksi ja laita kakku jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.


Kuorrute:

100 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita


Valmista suklaakuorrute pilkkomalla suklaa ja mittaamalla kerma kattilaan. Sulata suklaa kerman sekaan hyvin miedolla lämmöllä (seos EI saa kiehua!). Kun seos on tasaista, lisää joukkoon voinokare. Kaada seos tarjoiluastialle kumotun kakun päälle niin, että seos kaadetaan pelkästään kakun kannen päälle. Levitä seos lusikalla koko kannen päälle ja niin, että se osittain valuu reunoille.


Päälle:

100-150 g pensasmustikoita
50 g valkosuklaata rouheena

Ennen kuin kakun kuorrute on jähmettynyt, lisää kakun päälle pensasmustikat (käy myös pakastetut) ja valkosuklaarouhe ja eikun herkuttelemaan!

torstai 20. helmikuuta 2014

Pionikoristeet

 

Tässä ohje superhelppoihin, nopeisiin ja kauniisiin sokerimassakoristeisiin!

Tarvitset:
-          valkoista sokerimassaa
-          vihreää sokerimassaa
-          alumiinifoliota
-          tilkka vettä
-          kaulin
-          eri kokoisia juomalaseja
-          lehtimuotti
-          pyöreä- ja suippopäinen työkalu
-          talouspaperia
-          koristerakeita
-          hopeista väripulveria
-          pieni sivellin





Tee näin:

Muotoile palasta alumiinifoliota kuppi.

 
Kauli pala valkoista sokerimassaa ja leikkaa siitä ympyrän muotoinen pala isolla juomalasilla, ohenna palan reunat pallotyökalulla ja aseta se foliokuppiin. Muotoile reunoja pallotyökalulla.



 

Revi talouspaperista pieniä suikaleita ja asettele kupin reunoille sokerimassapalan päälle.



Kauli taas pala sokerimassaa ja leikkaa pala keskikokoisella juomalasilla ja ohenna reunat. Kostuta sormenpää vesitilkassa ja kostuta ensimmäisen sokerimassapalan keskiosaa niin, että keskiosa kostuu ihan vähän. Nosta toinen ympyränmuotoinen pala kuppiin ja paina keskiosa sormella kiinni alempaan kerrokseen. Muotoile taas kerros käyttämällä pallo- ja suippopäistä työkalua.



Revi talouspaperista suikaleet ja asettele taas kupin reunoille ja toista edellä mainitut vaiheet niin monta kertaa, että kerroksia on yhteensä kolme tai neljä.

 

Kostuta kukan keskiosa vedellä ja koristele koristerakeilla.



Anna kukkien kuivua noin puoli vuorokautta ja ota talouspaperin palat välistä pois.



Muotoile foliokuppi tasaiseksi tai hieman kuperaksi, kauli pala valkoista sokerimassaa ja leikkaa isoimmalla lasilla siitä pala, ohenna palan reunat ja asettele foliokupin päälle, muotoile työkaluilla ja kostuta kukan alaosaa (niin että se kiinnittyy hyvin alimpaan kerrokseen) ja nosta kukka kerroksen päälle. Anna koristeiden kuivua noin puoli vuorokautta.


 

Jotta saat kukkiin vähän kimalletta, levitä hopeista väripulveria kukan terälehtien reunoille pienellä siveltimellä.



Kauli pala vihreää sokerimassaa, leikkaa siitä pala lehden muotoisella muotilla ja ohenna sitä pallon muotoisella työkalulla. 

 


Leikkaa lehteen ruoti ja nosta kuivumaan sellaiseen paikkaan, että lehti saa vähän muotoa. Anna kuivua puoli vuorokautta ja nosta kakun päälle kukkien alle.



 

lauantai 15. helmikuuta 2014

Valkosuklaa-vadelma täytekakku pionikoristeilla



Heipä hei, täällä taas! Pahoittelen taas pitkää blogihiljaisuutta.. Voisin selittää sen tietysti  yhdeksän kuukautta sitten tapahtuneella ihanalla perheenlisäyksellä, mutta pakko myöntää että laiskuudella on ollut osuutensa. Koska teitä lukijoita selvästikin on ja minulla nuo kiireet ovat lisääntyneet tuon pienen tytön tylleröisen myötä,  päätin jatkaa vähän pelkistetymmin ilman vaihekuvia. Jos kaipaat johonkin vaiheeseen apuja, niin laita viestiä, autan kyllä mielelläni parhaani mukaan jotta onnistut itse! 

Ja käykäähän hei katsomassa ajantasaisesti Instagrammissa kakkukuviani, sieltä vähän vinkkiä tulevista postauksista! Linkki on tuossa oikeassa palkissa.  ----->

Ja sitten ohjeeseen! Sain entisen työkaverini mieheltä viestiä, että pitäisi vaimolle saada 50-vuotiskakku noin 12 hengelle ja päätin tehdä hempeän tyttömäisen kakun kun eihän tuo 50 vuotta ole ikä eikä mikään ;) Pionikoristeista teen oman postauksen myöhemmin (ovat muuten hitsin helpot ja kauniit koristeet).


  Pohja:

3 munaa
2 dl sokeria
75 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty voi sekä lopuksi kuivat aineet. Kaada taikina leivitettyyn pieneen kakkuvuokaan (halkaisija muistaakseni 18 cm) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia.


Kostutus:

n. 1 dl maitoa
ripaus vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja aseta kansi alassuin paistossa käytettyyn kakkuvuokaan 
 (jos käytetty vuoka ei ole irtopohjavuoka, kannattaa pohjalle ja reunalle levittää tuorekelmua ettei kakku juutu vuokaan kiinni), kostuta vaniljamaidolla.


Väliin:

300-400 g vadelmia
1 rkl sokeria

 Levitä puolet marjoista yhteen kakun väliin.


Valkosuklaatäyte:

4 dl kermaa
250 g rahkaa 
100 g tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
3 tl liivatejauhetta
3 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl sokeria)

Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja lisää vaahtoon. Mittaa liivate ja vesi kahvikuppiin, anna vetäytyä hetki ja lämmitä 30 s mikrossa, anna jäähtyä hieman ja lisää vaahtoon. Lisää vaniljasokeri, maista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Täytä kakku niin että puolikas annos menee yhteen väliin. Peitä kakkuvuoka foliolla ja kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi. Kumoa hyytynyt kakku tarjoilualustalle.


Päälle ja reunoille:

4 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta sokereilla. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun päälle, niin että sokerimassa saa kosteasta vaahdosta tarttumapinnan.


Päälle:

noin 150 g valkoista sokerimassaa 
sokerimassanumerot sokerihelmillä
Kauli sokerimassa ja nosta se kakun päälle, koristele pioneilla. Levitä kerma kakun reunoille ja vedä vielä reuna sahalaitaisella lastalla. Pursota kakun reunat.


 Paljon onnea Tarja!