keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pähkinäiset suklaakeksit


Ensimmäinen ja kaiken lisäksi hyvin helppo resepti, jonka kokeilin Anna Olsonin Back to Baking -kirjasta, on ihanat suklaisen pähkinäiset amerikkalaistyyliset keksit. Käytin kirjasta siis keksien perusreseptiä, johon lisäsin omia "mausteita". Rehellisesti sanottuna ja yhtään kiertelemättä, nämä keksit ovat tähän mennessä ylivoimaisesti herkullisimpia, mitkä ovat minun uunistani tulleet :)


150 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
 2 rkl maissitärkkelystä
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl maitoa
100 g vaniljafudgeja
100 g tummaa suklaata
100 g kokonaisia hasselpähkinöitä


Vaahdota pehmennyt voi ja sokerit.


Lisää joukkoon huoneenlämpöinen muna.


Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinan joukkoon. Lorauta joukkoon maito ja sekoita.


Pilko fudget ja suklaa isoiksi kuutoiksi ja murskaa hieman hasselpähkinöitä (saa jäädä kokonaisia)...


..ja sekoita taikinaan.


Muotoile taikinasta pyöreitä palloja.


VINKKI! Jos haluat kekseistä matalampia, voit painaa palloja hieman matalammiksi.

Paista keksejä noin 10-15 minuuttia 175 asteessa ja tarjoile! NAM! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti