lauantai 5. toukokuuta 2012

CupcakePops



Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla cakepopseja eli kakkupohjasta tehtyjä, tikkaritikun päähän tökättäviä pieniä herkkupaloja.Itse en ole aikaisemmin ollut niinkään pienten juttujen näpertäjä, mutta nyttemmin olen enemmän ja enemmän innostunut ja kiinnostunut näpertämisestä ja pienistä yksityiskohdista. Avukseni pyysin hyvän ystäväni ja työkaverini Kallen, jonka tiesin pitävän juuri tällaisesta pikkunäpertämisestä. Siinähän se perjantai-ilta menikin mukavasti :)



Aloitin kaivamalla kaapista popseihin tarvitsemani ainekset, nonparellit, elintarvikevärit ja kaikki koristeeksi kelpaavat.Pakastimesta löysin 4 munan sitruunaisen kakkupohjan, jonka olin sinne pahan päivän varalle leiponut ja nyt sain myös käytettyä loput mehevästä suklaakakkupohjasta, jota käytin myös ananashyydykekakun pohjaksi. Kakkupohja on tehty kaksi viikkoa sitten. Olen säilyttänyt sitä kannellisessa rasiassa jääkaapissa, joten se on säilynyt mehevänä ja hyvänä piiitkän aikaa.

Sitruunainen kakkumassa:

4 munan kakkupohja:
4 munaa
saman verran sokeria
saman verran perunajauhoja
 2 tl vanilllinisokeria 
sitruunan mehu tai sitruunatiivistettä

sitruunatiivistettä
200 g turkkilaista jogurttia

Ota esille kolme samanlaista astiaa, esimerkiksi kolme isompaa kahvikuppia, riko munat yhteen kuppiin ja mittaa toiseen kuppiin saman verran sokeria ja kolmanteen saman verran perunajauhoja. Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää perunajauhot, vanilliinisokeri ja sitruunan mehu hiljalleen sekoittaen. Paista 175 asteessa voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa noin 40 minuuttia.

Murusta kakkupohja, leikkaa tarvittaessa kakun kova kuori päältä, alta ja reunoilta pois, näin saat massasta tasaisempaa (itse en sitä tehnyt, joten massa jäi hieman paakkuiseksi). Lisää turkkilainen jogurtti ja maun mukaan sitruunatiivistettä, kuitenkin niin että massasta tulee helposti muotoiltavaa. Nosta massa noin puoleksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan tai vastaavasti pakastimeen noin 10 minuutiksi.


Suklainen kakkumassa:
(tein puolet seuraavasta annoksesta)

annos mehevää suklaakakkupohjaa (Kinuskikissalta, kuitenkin vähän eri tyyliin tehtynä):

  2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
 3 1/2 dl sokeria
  3 munaa
  3 dl maitoa

200 g turkkilaista jogurttia

Valmista mehevä suklaakakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata voi ja vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet, sulatettu ja jäähdytetty voi ja maito. Levitä taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiseen vuokaan paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Murusta kakkupohja ja sekoita turkkilaisen jogurtin kanssa tasaiseksi massaksi. Nosta kylmään puoleksi tunniksi.


 Välipalana söimme makeita espanjalaisia mansikoita (dipattuna suklaaseen). Naminami :)


Jotta saat popseista suht saman kokoisia, pyörittele ensin kakkumassasta lihapullan kokoisia palleroita.


Ja sen jälkeen pökäleen muotoisia...


..jolloin ne on helppo ujuttaa kakkumuottiin.


Näin saat söpöjä pikkumuffineita! Muottina kokeilimme neljää Confetista tilaamaani piparimuottia, joista ympyrän ja neliön muotoiset olivat toimivimpia.


Koristeluun tarvitset:

n. 40 tikkaritikkua (tilattu Confetista)
yhteensä 250 g maitosuklaata ja tummaa suklaata
250-300 g valkosuklaata
elintarvikevärejä (mieluiten pastavärejä)

nonparelleja
strösseleitä
kookoshiutaleita
pyöreitä Marianne karkkeja
Daim-rakeita



Sulata maitosuklaa ja tumma suklaa yhdessä vesihauteessa. Kasta pikkumuffinien alaosat suklaaseen. Jos et saa alaosaa kokonaan kastettua suklaaseen, levitä suklaata lusikan avulla koko alaosaan. Kasta tikkaritikun pää suklaaseen ja työnnä tikku muffiniin. Nosta popsit pakastimeen kovettumaan.





















Sulata tässä välissä puolet valkosuklaasta ja lisää vähän jäähtyneeseen suklaaseen pastaväri. Itse käytin Wiltonin persikan sävyistä väriä. Dippaa popsin toinen pää valkosuklaaseen ja koristele haluamillasi koristuksilla.

 Nohevina tyttöinä keksimme paremman puutteessa tökätä popsit koristelun jälkeen puoliksi keitettyihin puolikkaisiin perunoihin :)



Ei näin! Sulatin puolet valkosuklaasta ja sekoitin kuumaan suklaaseen nestemäistä elintarvikeväriä, jolloin lopputulos oli tämä!

Näin suunnitelmiin tuli muutos ja kaivoin jääkaapista 1 1/2 dl Flora vispiä, 100 g turkkilaista jogurttia sekä 1 rkl vaniljakreemijauhetta ja 1 tl vanilliinisokeria. Tähän lisäsin vielä vihreää, nestemäistä elintarvikeväriä. Koska päällinen piti pursottaa popsien päälle ja perunat loppuivat kesken, piti keksiä hätäratkaisu johon tikkarit saadaan pystyyn. Telineen virkaa sai luvan pitää reiällinen lävikkö!


Pursota vaahto popsien päälle ja koristele!



Nosta popsit jääkaappiin. Tarjoile seuraavana päivänä kokonaan suklaassa dipatut esimerkiksi suoraan lautaselta ja pursotetut popsit tökättynä vaikka puolikkaisiin appelsiineihin ja sitruunoihin.


4 kommenttia:

  1. Nam ku näyttää hyviltä! Pääsisköhän joskus maistaa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääseepä hyvinkin, niitä on vielä vaikka kuin jäljellä enkä mitenkää kehtais syödä niitä kaikkia ite ;) Tervetuloa vaan!

      Poista
  2. Todella söpöjä! Nää taitaa olla mun ehdottomia lemppareita:) Melkein voi päätellä kumman pikku-kädet on mitäkin koristelleet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie aattelinkii et sie jos kuka tykkäisit näistä. Kalle oli kyllä eri hyvä apuri ja tosi noheva koristelija :)

      Poista